23948sdkhjf

Beskåret kontrol: Blandet ITD-melding

Formand maner til besindighed.

DTL – Danske Vognmænd kritiserer kraftigt, at 60 mio. kr. - som den forrige regering afsatte til bekæmpelse af social dumping - nu er i usikkert spil til finansloven for 2016.

Regeringen overvejer således at reducere antallet af cabotagekontroller for i stedet at bruge pengene på andre områder. Udspillet mødes med en kold skulder fra regeringens støtteparti Dansk Folkeparti og fra DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

Hos brancheorganisationen ITD maner formanden Gert Jakobsen, Hornslet, dog til besindighed.

Til Danmarks Transport-Tidende lyder det:

- Jeg tror på, at de ved, hvad de gør. Det giver vel god mening at skære ned på kontrollen, når den viser, at antallet af overtrædelser falder. Lad os nu lige klappe hesten, ikke male fanden på væggen og dæmpe retorikken. Det er fortsat fint med de store kontroller, men politiet må også have vigtigere ting at se efter end stempler i fragtbrevene.

Utroligt ked af det

Inden det kommende bestyrelsesmøde hos ITD i morgen er bestyrelsesmedlem og selvkørende vognmand Lars Jørgen Skov, Årre, helt uenig med sin formand.

- Jeg er utroligt ked af at høre, at Venstre-regeringen vil trække penge væk fra dette område og frygter ragnarok på vejene. Jeg kører selv med containere for et udenlandsk firma og ser mange ulovligheder hver dag. Cabotagereglerne bliver ikke overholdt, og bliver der færre kontroller, får vi endnu flere ulovligheder. Jeg ser de samme udenlandske biler med de samme udenlandske chauffører hver dag – chauffører der bliver alarmeret af speditører, hvis der er kontrol i farvandet.

Huller i EU-lovgivning

Lars Jørgen Skov kritiserer samtidigt, at EU’s lovgivning er fyldt med ”huller”, så de enkelte EU-lande indfører deres egne regler.

- Jeg frygter, at udviklingen kører i retning af, at mange danske vognmænd presses yderligere til at underbyde hinanden prismæssigt. Så jeg er ikke optimist i forhold til mit eget job, tilføjer den selvkørende vognmand fra Årre mellem Varde og Esbjerg.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078