23948sdkhjf

Direktør-exit får ingen betydning

Arbejdet i Hanstholm Havn fortsætter uændret.

Direktøren for Hanstholm Havn, Henrik Carstensen, fratræder øjeblikkeligt sin stilling for i stedet at tiltræde som adm. direktør for Grenå Havn A/S. Fratrædelsen får ingen betydning for hverken driften af havnen eller arbejdet med de aktuelle udviklingsplaner.

Henrik Carstensen blev ansat tilbage i november 2014 og tiltrådte i marts 2015 som havnedirektør for Hanstholm Havn, hvor han fik opgaven med at eksekvere en ambitiøs vækstplan for at vende flere års negativ udvikling i den nordvestjyske havn. Og det arbejde fortsætter ifølge bestyrelsesformanden for Hanstholm Havn, Martin Vestergaard, ufortrødent.

-Driften og økonomien i den eksisterende havn udvikler sig godt, og vi kan se frem til at afslutte et særdeles tilfredsstillende år. Henrik Carstensens fratrædelse får ingen betydning for den forventning. Derfor fastholder vi naturligvis også planerne om tocifrede millioninvesteringer i den eksisterende havn allerede i 2016 - både for at øge landingerne af fisk og styrke serviceindustrien, siger Martin Vestergaard.

Foruden driften af den eksisterende havn fortsætter arbejdet med at udarbejde en businessplan for finansieringen af den fremtidige udvidelse af Hanstholm Havn planmæssigt.

Erfaren afløser fundet i egne kredse

Torben Juul-Olsen konstitueres som direktør, og vil allerede fra mandag d. 26 oktober overtage den daglige ledelse af Hanstholm Havn, indtil en ny direktør er ansat. Han er et kendt ansigt på havnen, hvor han var direktør indtil marts 2015. Det glæder borgmester og næstformand i Hanstholm Havn, Lene Kjelgaard Jensen, at det er lykkedes at finde en kvalificeret afløser hurtigt.

-Vi er i bestyrelsen og medarbejdergruppen meget glade for, at Torben Juul-Olsen har takket ja til stillingen som konstitueret direktør. Jeg kender dels Torben fra hans tidligere arbejde som direktør for havnen, og dels fra hans tidligere stilling som teknisk direktør i kommunen, og jeg ved, at han er en værdsat kollega i Hanstholm, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Hun bakkes op af bestyrelsesformand Martin Vestergaard. Han peger på, at ansættelsen af Torben Juul-Olsen er afgørende for at undgå et ledelsesvakuum, indtil en ny direktør kan ansættes.

Driften tilbage på sporet

Allerede i år forventer Hanstholm Havn at præstere et betydeligt overskud efter sidste års underskud på 40,7 mio. kroner, der var resultatet af et grundigt oprydningsarbejde i havnens økonomi.

-Driften er tilbage på sporet, og det vil vise sig i et godt resultat i år og millioninvesteringer i den eksisterende havn allerede til næste år. En fortsat solid udvikling i kerneforretningen er et vigtigt fundament for den fremtidige udvikling af havnen, siger Martin Vestergaard.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062