23948sdkhjf

Når arbejdsdagen slutter uventet

Ekspreslevering skal nogle gange være ekstra ekspres.

-Her på bagkant af finanskrisen kan vi se, at danske virksomheder værner ekstra meget om deres kunder.

Derfor går de gerne ekstra langt for at sikre høj kundetilfredshed. Det indebærer blandt andet, at de sagtens kan finde på at sende en af vores kurerer til udlandet med en pakke under armen, hvis han kan være fremme inden døgnet er omme, siger Claus Lassen, der er adm. direktør for DHL Express i Danmark.

Og det skorter ikke på eksempler på, hvor virksomheder har henvendt sig til DHL Express for at få en tidskritisk forsendelse afsted med høj sikkerhed fra afhentning til levering. Eksempelvis skulle en jysk virksomhed åbne en forretning i Miami, men manglede en harddisk til opdatering af noget kritisk software. På grund af en stram deadline, valgte virksomheden at sende en DHL kurer afsted med harddisken under armen.

-Hvis vi skal have en pakke til den anden side af jorden, tager det som standard to arbejdsdage via vores netværk, hvilket under normale omstændigheder er hurtigt nok for de fleste. Dér hvor kurertransport bliver ekstra udfordrende er netop, når kunderne efterspørger noget der er ud over det sædvanlige. Og når vi får disse opgaver, spreder det sig som en steppebrand internt i organisationen, når vi skal finde en person, der har ESTA-godkendelse og som har mulighed for at rejse til USA tre timer senere. Det giver alle et helt særligt kick, siger Claus Lassen med reference til en opgave, hvor en kurer blev sendt afsted til den anden side af Atlanten.

Opgaven indløb kl 10.30 og kl. 14.00 lettede en kurer fra Kastrup på vej mod Seattle, hvor han kunne levere pakken kl 19.54 lokal tid. I alt tog det 17 timer at få pakken frem.

Det er dog ikke alle Same Day levering, der sker med fly og med en kurer ombord — de såkaldte On Board Courier opgaver. Ifølge DHL Express løser de langt de fleste af denne type opgaver ved at sende en dedikeret varebil afsted, hvis det er enten lige så hurtigt eller billigere for kunden.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062