23948sdkhjf

Søfarten med på officiel visit

Statsbesøg med markant maritimt spor.

Det er to stolte søfartsnationer der mødes, når det danske kongehus onsdag indleder det officielle statsbesøg hos den indonesiske præsident Joko Widodo.

Derfor rummer statsbesøget også et markant maritimt spor, med konferencer og møder mellem erhverv og myndigheder fra de to søfartsnationer.

Indonesien er strategisk placeret i det Sydkinesiske Hav mellem Det Indiske Ocean og Stillehavet, som er forbundet ved Malaccastrædet. Skibstrafikken gennem strædet er det travleste i verden med mere end 3.000 daglige afgange.

Den nye indonesiske regering har fremlagt en ambitiøs vision om at blive en global maritim stormagt. I dag er Indonesien verdens 22.-største søfartsnation målt på opereret tonnage, Danmark er nr. 8.

Den indonesiske vision indebærer bl.a. opførelse og udvidelse af 24 større kommercielle havne og 1481 ikke-kommercielle havne. Det stærke fokus på det maritime område giver enorme muligheder for danske virksomheder. Danmark har i forvejen et meget stærkt handelssamarbejde med Indonesien – danske rederier eksporterede i 2013 skibsfartstjenester for ca. 3,4 mia. kr. til Indonesien. Den samlede danske vareeksport til Indonesien var i samme år på 906 mio. kr.

Det maritime spor i forbindelse med det danske statsbesøg i Indonesien, rummer en lang række møder og konferencer, fx vil Danmarks Rederiforenings adm. direktør, Anne H. Steffensen, deltage i og afrunde åbningsdebatten om det dansk-indonesiske maritime samarbejde. Konferencen åbnes af H.K.H. Prinsgemalen, og har deltagelse af både danske og indonesiske ministre.

Det danske statsbesøg i Indonesien er det første statsbesøg nogensinde mellem de to maritime nationer. Besøget sker næsten et århundrede, efter at den første danske skibsrute til Indonesien blev etableret.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078