23948sdkhjf

Ministeren mødte den sønderjyske transportbranche

Debatmøde hos ITD.

Hen over efteråret vil transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt holde fem såkaldte ”fyraftensmøder” med vejgodsbranchen for at lytte til nogle af de praktiske udfordringer og muligheder, erhvervet oplever i hverdagen.

19. oktober lagde minister med følge således vejen forbi Brancheorganisationen ITD’s hovedkvarter i Padborg til det andet af de i alt fem møder, hvor de sønderjyske branchefolk fik lejlighed til at drøfte branchens vilkår med transportens førstemand.

Input til konference

Det er ikke hver dag, transportbranchen får mulighed for at fortælle transportministeren råt for usødet, hvad erhvervet slås med i hverdagen. Det var da også en chance, omkring 50 branchefolk havde valgt at benytte sig af, da fyraftensmødet løb af stablen hos ITD på Lyren 1 i den sønderjyske transport- og logistikhovedstad Padborg.

ITD og administrerende direktør Jacob Christian Nielsen lagde lokaler til, H. P. Therkelsen-direktør Mogens Therkelsen fungerede som medarrangør og ordstyrer, og endelig mødte Hans Christian Schmidt op som arrangør og naturligt trækplaster.

Den kombination var så tilstrækkelig tillokkende, at flere repræsentanter og topchefer fra nogle af landsdelens mest kendte transport- og logistikvirksomheder desuden havde valgt at deltage. Heriblandt fra Poul Schou A/S, DTK - Dansk Transport Kompagni A/S, vognmandsforretningen Frede Matzen ApS og Torben Rafn & Co. A/S, for at nævne nogle få.

Optaget af chaufførmangel

Efter fyraftensmødet reflekterede ministeren kort over mødet med branchefolkene til Danmarks Transport-Tidende:

- Jeg har fået det ud af mødet i dag, at virksomhederne hernede i Sønderjylland især er optagede af de internationale transportaspekter omkring øst/vest og EU, og det er selvfølgelig ikke så overraskende. Men jeg kan også mærke, at de er meget optagede af chaufførmangel, og hvad der kan gøres for at tiltrække unge mennesker til branchen. Lige nu vil jeg ikke komme med et bud på, hvad vi kan gøre ved det, men det er noget, jeg vil tage med tilbage og diskutere stille og roligt med kollegerne på Christiansborg, sagde Hans Christian Schmidt.

Udover de afholdte møder i Hirtshals og Padborg lægger Transport- og Bygningsministeriets fyraftensmøder desuden vejen forbi Vordingborg og Odense, inden der sluttes af i Viborg 30. november.

Læs en længere reportage fra debatmødet i næste nummer af Danmarks Transport-Tidende, der udkommer 2. november.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065