23948sdkhjf

Danish Stevedore klar til øget aktivitet

Navneskifte og organisk vækst med afsæt i Randers styrker kurs mod øget indtjening.

- Jeg tror, at jeg kan sige, at vi aldrig har mistet en kunde, fordi vi har leveret dårlig service. Vi er en utrolig alsidig virksomhed med konstant stor fokus på kunderne, og har så lagt flere og flere produkter på vores program. Derfor tilbyder vi i dag sø- og landtransport samt dør til dør levering i både Danmark og udlandet.

David Peter York, direktør og medejer med kontor på Danish Stevedore A/S’ hovedkvarter på Randers Havn, ser ganske optimistisk på det danske marked for stevedoring – håndtering af skibsgods til og fra havne i ind- og udlandet.

Baggrunden er, at Danish Stevedore, det tidligere Randers Stevedore, har oplevet en langvarig positiv udvikling, siden selskabet i 2004 blev købt fri af sin tidligere status som delvist datterselskab til Grenaa Havn. Her var David Peter York i øvrigt havnedirektør gennem ni år.

 

Nyt navn, større scene

David Peter York:

- Årsagen til at vi nu skifter navn fra Randers Stevedore til Danish Stevedore er, at navnet passer bedre til virksomhedens størrelse. Vi har aktiviteter på havnene i Randers, Grenaa, Aarhus, Aalborg, København og Frederiksværk - og ser også på mulige nye aktiviteter i andre havne. Samtidigt har vi fået en ny ISO-certificering på lastning og losning af de helt store bulkskibe, der ligger til kaj i eksempelvis Aalborg og Aarhus.

Selskabet har cirka 55 ansatte på årsplan, men ved spidsbelastning trækkes der på langt flere, eksempelvis havnearbejderne der hyres ind fra dag til dag på Aarhus Havn.

 

Egne lastbiler

Siden 2007 har Danish Stevedore haft sin egen afdeling for landtransport med lidt over 20 egne lastbiler og tilhørende chauffører. Den meget alsidige maskinpark tæller blandt andet også ni store kraner, over 20 gummigeder, placeret på havnene, samt en del maskiner, der lejes ud. Fem anlæg til sortering af sten og grus - samt Danmarks eneste vertikale drænemaskine – er også med på holdet.

David Peter York:

- Havnenes aktiviteter svinger meget. Men gennem hele finanskrisen har vi faktisk oplevet et øget aktivitetsniveau. Det er ”bare” blevet sværere at tjene penge. Vi har oplevet vores nødvendige omstilling af vores aktiviteter som et plus, da vi i dag eksempelvis er blandt landets største selskaber på håndtering af biobrændsel. Havnene landet over er meget forskellige – med alt fra ingen til meget service. Vi servicerer vores kunder bedst muligt, uanset hvor de er. Og det takket være nogle rigtigt gode medarbejdere. Sidstnævnte er ekstremt vigtige for, at virksomheden kører, som den skal. Her kan det nævnes, at vi fra i år har indført en kvartalsvis bonusordning til medarbejderne.

 

Super beliggenhed

Danish Stevedores operation-afdeling befinder sig på hovedafdelingen i Randers. Desuden har selskabet en arbejdsleder på de enkelte steder og havne, hvor selskabet leverer ydelser til kunderne. På Randers Havn har stevedoreselskabet egne ansatte havnearbejdere, mens disse – eksempelvis i Aarhus – hyres ind fra dag til dag.

- Her på Randers Havn ligger vi fantastisk i forhold til motorvejen, og denne adgang bliver endnu bedre med de planer, der ligger nu. Samtidig er Randers centralt placeret i forhold til vores aktiviteter rundt om i landet.

billedtekster

1

David Peter York, direktør og medejer hos Danish Stevedore A/S, forventer et ”rimeligt 2015” og øget omsætning i 2016. Foto: Claus Warncke

2

Danish Stevedore investerer 10 til 12 mio. kr. årligt i nye maskiner, blandt andet kraner og gummigeder. Selskabet råder over 1600 kvadratmeter pakhus og cirka 40.000 kvadratmeter areal til opbevaring af gods. Hertil lejes der ekstra plads efter behov. Foto: Claus Warncke

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079