23948sdkhjf

Ny vækststrategi klar i Horsens Havn

Frem mod 2020 er det målet, at Horsens Havn vækster med 15 procent om året, og det skal blandt andet ske gennem øget dialog med de lokale virksomheder.

Nye samarbejder med andre lokale havne, grøn erhvervsvækst og en mere offensiv tilgang til salg over for de lokale oplandsvirksomheder er den tretrinsraket af initiativer, bestyrelsen i Horsens Havn er nået frem til som motorer for havnens vækst frem mod 2020.

15 procent årlig vækst

Bestyrelsen for Horsens Havn, havnens interessenter og Horsens Kommune har netop afsluttet et strategiseminar, hvor der i fællesskab blev udarbejdet en strategi for havnen frem mod 2020. Målet med seminaret var at nå frem til initiativer, der skal sikre havnen den ønskede vækst i de næste fem år.

Det fortæller Per Løkken, der har siddet for enden af bordet som formand i havnens bestyrelse siden 2010:

- Vi har brugt de sidste fem år på at forberede os til fremtiden. Vi har fået udvidet havnen med nye kajanlæg og skabt en situation, hvor havnen giver overskud. Nu skal vi så sikre, at havnen kommer til at vækste mere, end den har gjort hidtil. Målet er 15 procent om året de næste fem år, og det er en stor, men realistisk ambition, siger Per Løkken.

Bestyrelsesformanden tilføjer, at de 15 procent er fundet ud fra, hvad der burde kunne lade sig gøre, den generelle vækst i samfundet og at landevejstransporten er udfordret, fordi vejnettet ikke kan følge med, hvilket kan give mere transport til søvejen.

- Væksten skal sikre Horsens Havns fortsatte evne til at investere i fremtiden, for vi har også en forpligtelsen til at undersøge, hvordan vi bedst forvalter ressourcerne, lyder det fra bestyrelsesformanden, der er lokal erhvervsdrivende med egen konsulentvirksomhed.

Dialog skal skabe vækst

Per Løkken fortæller, at der i de næste fem år især skal fokuseres på tre initiativer, der skal sikre den ønskede vækst. Blandt andet skal havnen være mere offensiv i sin tilgang til salg over for det omkringliggende erhvervsliv.

- Der er noget potentiale i virksomhederne i oplandet, der skal dyrkes op. Vi vil gerne i dialog med de virksomheder, for vi ser et potentiale i at hjælpe dem med at effektivisere deres distributionsomkostninger. Flere af dem er måske ikke klar over, at der kan være besparelser for dem ved at omlægge en del af deres transport til søvejen. Og derfor kommer vi også til at ansætte en medarbejder på fuld tid, der skal være med til at skabe den dialog, siger Per Løkken og tilføjer, at et andet initiativ handler om at komme i dialog med havnevirksomhederne om at sikre en grøn erhvervsvækst:

- Havnen kommer tættere på byen, og der bliver kortere mellem havneindustri og beboelse. Vi skal sikre en grøn erhvervsvækst og gå i dialog om, hvad der generelt kan gøres for at tænke mere miljørigtigt og bæredygtigt, siger han.

Det tredje initiativ handler om samarbejde med andre havne, fortæller Per Løkken:

- Vi skal undersøge mulighederne for, hvad der er af samarbejdsmuligheder i Business Region Aarhus og have regnet på, om vi kan blive bedre til at servicere vores kunder, hvis vi samarbejder med andre havde i regionen, siger Per Løkken og opsummerer:

- I det hele taget gælder det om at tænke i nye muligheder. Og det har vi oplevet en stor forståelse for blandt havnens aktører, lyder det afslutningsvis fra bestyrelsesformanden.

De tre initiativer til vækst mangler nu blot den endelige godkendelse af bestyrelsen for Horsens Havn.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062