23948sdkhjf

Vigtig mission ud for Afrikas Horn

Redere glade for opbakning.

Den nye forsvarsminister Peter Christensen har netop besøgt Absalon, som udgør det danske flådebidrag ud for Afrikas Horn.

Absalon vil frem til 22. december 2015 bidrage til NATO’s Operation Ocean Shield, der med succes har lagt en dæmper på pirateriet ud for Somalia, som har været til stor gene for den internationale skibsfart.

Danmarks Rederiforening glæder sig over, at Danmark prioriterer at beskytte handelsflåden ved at være en aktiv del af den internationale indsats. En indsats som ligger helt i tråd med den danske strategi mod pirateri.

For rederierhvervet er den danske indsats ud for Afrikas Horn afgørende. For år tilbage udgjorde pirateriet en daglig trussel for den internationale skibsfart. Men med en aktiv indsats fra rederiernes side i form af blandt andet øgede sikkerhedsforanstaltninger og bevæbnede vagter på skibene, ikke mindst koblet med det internationale flådebidrag, har lagt låg på problemerne.

Der har siden 2012 således ikke været et succesfuldt piratangreb på skibsfarten ud for Afrikas Horn.

-Vi er rigtig glade for den danske stats håndgribelige indsats mod pirateriet. Øget samhandel er altafgørende for øget velstand verden over – og det kræver en velfungerende skibsfart, der kan operere i sikkerhed. Det er vigtigt, at fastholde fokus, da den positive udvikling ud for Afrikas Horn hurtigt kan vende, og pirateriet blusse op igen. Jeg glæder mig over, at ministerens som noget af det første viser sin opbakning til en indsats, som betyder rigtig meget for ikke bare rederierne, men også verdenshandlen som sådan, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.  

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063