23948sdkhjf

Historisk fyr sat i stand

Renoveringen af Hals Barre Fyr er nu afsluttet.

Hals Barre Fyr har gennem de sidste 2 år gennemgået en omfattende renovering – både udvendig og indvendig. Renoveringsarbejdet har haft svære betingelser, så det er med stor glæde, at renoveringen af fyret nu er færdig.

Det historiske Hals Barre Fyr fra 1912, der ligger fem sømil øst for Hals, har længe trængt til en gennemgribende renovering, hvis ikke det skulle gå helt til grunde. Hals Barre er navnet på den lange sandbanke ud for Langeraks (den østlige del af Limfjorden) udløb til Kattegat. Fyret har i mange år advaret og dirigeret skibstrafikken, og det vil det nu kunne gøre i mange år frem.

Vejrforhold har forlænget arbejdet

Firmaet Jorton, der har stået for renoveringen, har haft svært ved at gennemføre arbejdet på fyret. Stor omskiftelighed i vind- og vejrforhold, til tider kombineret med en kraftig strøm, har gjort det vanskeligt at komme til og fra fyret for renoveringsholdet. Nogle dage betød et pludseligt vejrskifte, at håndværkerne måtte hentes ind efter kun få timers arbejde. Andre dage blev afgange til fyret helt aflyst på grund af udsigten til dårligt vejr. Det gjorde det vanskeligt for firmaet at planlægge deres arbejde.

Dengang Hals Barre Fyr blev oprettet, erstattede det et fyrskib. Fyret blev oprettet med kamre, kabys og opholdsstue til fyrpersonalet, samt maskinrum hvor en generator producerede varme og el.

I dag er fyrpersonalet begrænset til en vederlagslønnet fyrpasser, som bor i Hals. Og derfor er der ikke længere behov for maskiner og opholdsrum.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078