23948sdkhjf

Kinesisk vækst på 2009-niveau

BNP-tal overrasker let positivt trods relativt svag vækst.

Kina har netop offentliggjort BNP-tallene for tredje kvartal i år. De er en anelse bedre end analytikerne havde spået, selv om det er der er tale om den laveste vækstrate siden 2009.

BNP-væksten blev på 6,9 procent, hvor analytikerne havde forventet 6,8 pct.

Dermed ligger de kinesiske vækstrater tæt på regeringens officielle mål om en vækstrate for hele 2015 på syv procent.

Det skriver dagbladet Børsen.

Væksten i den kinesiske industriproduktion skuffer med en vækstrate i september på 5,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Industriens investeringsniveau lå 10,3 procent højere end i samme periode sidste år.

Til gengæld overgår detailsalget forventningerne med en vækst på 10,9 pct. i september. I årets første ni måneder er detailsalget i Kina øget med 10,5 procent.

Importdrop

Når det gælder Kinas import, så er udviklingen her fortsat meget negativ. Importen faldt med hele 17,7 procent i september. Måneden før faldt importen med 14,3 pct.

Eksporten har det noget bedre. Efter et drop på 6,1 procent i august, så er eksporten kun faldet med 1,1 procent i september.

Ovennævnte import- og eksporttal er opgjort i den kinesiske valuta yuan, der som bekendt er blevet devalueret kraftigt. Måles udviklingen i dollar, der importen faldet med hele 20,4 procent i september og 13,8 pct. i august.

Denne udvikling betyder, at Kinas handelsbalance er forbedret til et overskud på 60,3 mia. USD.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063