23948sdkhjf

EU: Fuldt fokus på social dumping

Formand ønsker et fair arbejdsmarked.

EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker kom i sin ”state of the Union” tale til Europa-Parlamentet i denne uge blandt andet ind på social dumping.

-Vi bliver nødt til at fremskynde arbejdet for et fair og reelt pan-europæisk arbejdsmarked, fastslog formanden, der fortsatte:

-Med fairness menes i den forbindelse fremme og bevarelse af borgernes frie bevægelighed som en fundamental rettighed i vores union, mens vi samtidig skal undgå tilfælde af misbrug og risiko for social dumping.

Direktør i Nordic Logistics Association (NLA) Søren H. Larsen ser kommissionsformandens udtalelser som et tegn på, at – trods mange andre EU-problemer i øjeblikket – så har frygten for et indre marked i en spiral mod bunden på grund af social dumping også sat sig spor i Kommisionens top.

-Jeg er ikke i tvivl om, at formanden mener det alvorligt, for et funktionsdueligt indre marked er hele forudsætningen for, at EU kan eksistere i længden.

Samme dag stemte Europa-Parlamentet om sin ”egen-initiativ betænkning” om en midtvejsevaluering af Kommissionens Hvidbog fra 2011 om EU’s transportpolitik. Betænkningen blev vedtaget med stort flertal med 502 stemmer for og 158 stemmer imod.

NLA-direktøren er meget tilfreds med betænkningen, idet også den har fokus på at sikre juridisk klarhed og bedre implementering af regler vedrørende arbejdsforhold, arbejdstager- og velfærdsrettigheder, løn og social ansvarlighed.

-EU-Parlamentet vil af med den praksis, der medfører urimelig konkurrence og ansporer til social dumpning i transportsektoren, så man kan sige, at EU samlet set har fuldt fokus på problemerne med social dumping, konstaterer Søren H. Larsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125