23948sdkhjf

Fornem CSR-pris til to danske rederier

J. Lauritzen og Norden hædret.

Ansvarlig leverandørstyring og CSR i det hele taget er i stigende grad et fokusområde for mange danske rederier.

To af dem, J. Lauritzen og NORDEN, blev onsdag belønnet for indsatsen af International Marine Purchasing Association (IMPA). Det skete på en konference i London, hvor Prinsesse Anne af Storbritannien overrakte prisen til Kathrine Geisler Madsen, som er CSR and Communication Manager i J. Lauritzen, og Ole Lykke, Head of Strategic Purchasing i NORDEN.

De to danske rederier modtager prisen for at have lavet grundarbejdet til den såkaldte IMPA ACT, som er et program til ansvarlig leverandørstyring. Programmet, der bygger på både UN Guiding Principles og UN Global Compacts principper, er via IMPA blevet gjort tilgængeligt for hele den maritime indkøbsindustri.

Kernen i UN Guiding Principles og dermed IMPA Act er, at leverandørerne skal etablere egne due diligence processer, der hjælper med at identificere, forebygge og afbøde for leverandørernes eventuelle negative påvirkninger bl.a. i relation til menneskerettigheder, samt skal kunne redegøre for indsatsen. En tilsvarende forventning skal sendes videre til leverandørernes relationer.

Et afgørende element er, at man ikke skal fravælge en leverandør, fordi leverandøren ikke opfylder de 48 grundlæggende principper i UN Guiding Principles on Business and Human Rights, men at man som kunde derimod går i dialog om forbedring af forholdene.

I Rederiforeningen sætter man pris på anerkendelsen af det arbejde, som blandt andet vil ruste rederierne til at kunne øve en større grad af indflydelse over for de leverandører, der i første omgang er tøvende overfor rederiernes CSR-krav.

-Et stort tillykke til J. Lauritzen og NORDEN for at have sat sig sammen og dele erfaring og viden om en fælles udfordring. Rederierhvervet bliver ofte anset for at være et konservativt erhverv, men her har to rederier vist, at man ved at samarbejde kan gå forrest på en konstruktiv og realistisk måde i forhold til at leve op til sit sociale samfundsansvar som virksomhed. Ved at udbrede IMPA ACT kan man skabe lige vilkår og ensartede standarder for ansvarlig leverandørstyring på globalt plan, hvilket er meget positivt og samtidig et godt og brugbart værktøj for rederierne, siger Maria Bruun Skipper, der er underdirektør i Danmarks Rederiforening.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062