23948sdkhjf

Lastbilsalg i lille tempotab

År til dato er der nyindregistreret 40 procent flere lastbiler.

Mens registreringstallene i løbet af første halvår tegnede til en fremgang på 50 procent i forhold til året før, så er dampen tabt en anelse af trykket på kedlen.

I august blev der skruet nummerplader på 356 fabriksnye lastbiler mod 329 i 2014 og mod 331 i måneden før - således to nøgletal der er gået 7-8 procent op.

Lastbilsalget er altså fortsat præget af stabil vækst om end lidt aftagende i forhold til før sommerferien.

Målt på årets første 8 måneder er salget gået markant op, ca. 40 pct. sammenlignet med den samme periode sidste år.

- Alle måneder har i år været over de tilsvarende måneder i 2014, men vi ser en lidt aftagende tendens. Det ændrer dog ikke på det faktum at vi ganske givet får det bedste år efter kriseperioden. Det er et behov for udskiftning af driftsmateriel, der driver salget idet vognparken i seneste år har været nogenlunde konstant omkring de 40.000, hvilket dog er ca. 10.000 mindre end før krisen. Vi tolker helt klart salget af lastbiler, driftsmidler i transportindustrien, som et meget positivt tegn på aktivitetsniveauet, udtaler adm. direktør Gunni Mikkelsen, De Danske Bilimportører..

Varebiler

Salget af varebiler er præget af en stabil vækst over de seneste 4 år. August var 36 pct. over juli, august var 17 pct. over august sidste år og de første 8 måneder af 2015 ligger 17 pct. over den samme periode sidste år. Der er nogle udsving men alle måneder i år har ligget over de stilsvarende perioder sidste år.

Tendensen er stort set den samme i alle varebilssegmenter, dem under 2800kg totalvægt, i mellemstørrelsen 2801-3499 kg såvel som i 3,5tons segmentet, er der vækst.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079