23948sdkhjf

Østersøhavne skal styrkes

Mindre havne kan blive presset.

Organisationen for havne omring Østersøen BPO holder torsdag og fredag konference i Riga i Letland, oplyser polennu.

Formanden for BPO, Julian Skelnik, der også er dansk konsul i Gdansk og sidder i bestyrelsen for havnen i Gdansk understreger, at havne i dag er nødt til hele tiden at tilpasse sig store ændringer.

- Jeg har talt sammen, at der hver tredje måned er sket en stor ændring omkring havnen i Gdansk - og det samme gælder andre store havne omkring Østersøen - som gør, at den tidligere situation pludselig er uaktuel, siger Skelnik til Infomare.pl.

Den største udfordring er i øjeblikket trenden mod større skibe og større handels-ruter, der kan ses i Mærsks satsning på Triple-E supertankeren og EU's satsning på nye TEN-T mega-transportveje gennem Europa.

Det har ifølge Julian Skelnik også ført til et kapløb mellem havnene om at få placeret sig på kortet med mega-terminaler.

Andre emner for konferencen er afledningen af spildevand, tilkørselsvejene til havnene og LNG-terminalerne til flydende gas, der stadig volder problemer mange steder.

Organisationen for Havne i Østersøen har eksisteret i 24 år og har i dag 44 havne som medlemmer plus syv havne, der er tilknyttet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068