23948sdkhjf

Smuk trafik på vej

Nye sydvendte motorvejsramper klar i 2017.

Nu indledes projekteringen af to nye planlagte sydvendte ramper ved motorvejen nær den sydlige del af Skanderborg.

Ramperne ventes klar til indvielse i slutningen af 2017 og skal sikre smuk velafviklet trafik – og tiltrække nye virksomheder til det store erhvervsområde i den sydlige del af byen.

Skanderborg Kommune og Vejdirektoratet inviterer til borgermøde om projektet tirsdag 25. august i Kulturhuset, Parkvej 10, fra kl. 19 til cirka 21.30.

Borgmester Jørgen Gaarde (S):

- De sydvendte ramper er afgørende for, at vi kan tiltrække nye virksomheder til det store erhvervsområde i den sydlige del af byen, men de er også vigtige for afviklingen af trafikken i Skanderborg som helhed. Byen har vokseværk, og vi får mere og mere trafik de kommende år. Ramperne hjælper med til at lette trafikken gennem midtbyen.

Øget trafik på Vroldvej

Hvis erhvervsområdet i den sydlige ende af Vroldvej udbygges helt, kommer der op til 63 procent mere trafik i området, viser Skanderborg Kommunes Trafikmodel 2020.

- Ramperne giver en øget belastning af Vroldvej, der blandt andet er skolevej for børn i den del af Skanderborg. Derfor skal vi sammen med borgerne i området i gang med at kigge på hvilke løsninger, der kan afhjælpe udfordringerne med den stigende trafik, tilføjer Jørgen Gaarde.

På borgermødet fortæller Vejdirektoratet om de forventede konsekvenser for støj og trafik. Skanderborg Kommune fortæller om trafikudviklingen på Vroldvej og om de mulige foranstaltninger, der kan blive aktuelle.

Finansiering og tidsplan

Projektets budget er 34 mio. kr. En udgift som kommunen og Vejdirektoratet deler ligeligt.

Ramperne etableres i et såkaldt blødbundsområde. Derfor skal jordbunden i første omgang trykkes ned i seks måneder, så ramperne kan bære den tunge trafik.

3. kvartal 2015: Detailprojektering og myndighedsbehandling. 1. kvartal 2016: Ekspropriation. 1. kvartal 2016: Udbud. 2. kvartal 2016: Ramperne etableres. 4. kvartal 2017: Åbning

Vejdirektoratet har ansvar for projektering, tilsyn og byggeledelse.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203