23948sdkhjf

Fornuftigt halvår i CPH

Plus på shopping, lille minus i passagerer.

Københavns Lufthavne A/S (CPH) formåede i årets første halvår at øge omsætningen med 2,5 procent, men måtte til gengæld notere et lille fald i antallet af passagerer. Det afslører den delårsrapport, Nordens travleste lufthavn netop har udsendt.

Shopping gav flot resultat

Den flotte stigning i omsætningen skyldes især vækst i den ikke-aeronautiske del af forretningen. Særligt takket være et styrket udbud i shoppingcentret steg resultatet før skat med 4,4 procent til 619,3 mio. kr. i forhold til første halvår 2014.

Antallet af passagerer, der benyttede sig af lufthavnen i årets første seks måneder, lå på samme niveau som samme periode i fjor. Til gengæld afveg trafikafviklingen kraftigt fra normen med en vækst på fire procent i lokaltafgående passagerer og et fald i transfer på 12,2 procent. 12.345.829 passagerer betød samlet 0,1 procent færre rejsende.

Thomas Woldbye, administrerende direktør, Københavns Lufthavne A/S:

- Vi har haft et fornuftigt første halvår med en god vækst på omsætningen. Væksten på de lokaltafgående passagerer skyldes blandt andet Ryanairs entre på markedet. Trods en lukning af selskabets base i København forventes antallet af Ryanair-passagerer stort set opretholdt, forudsat at ruteudbuddet opretholdes, siger direktøren.

Fastholder forventninger

På baggrund af delårsrapporten fastholder CPH de forventninger for til årets trafikvækst, resultat før skat og investeringer i anlægsaktiver, selskabet meldte ud i maj.

Dermed forventes årets resultat før skat at ligge i et interval mellem 1,3 og 1,4 mia. kr., mens EBITDA, driftsresultatet før renter og afskrivninger, forventes at være højere i år end i fjor, når der tages højde for særlige forhold.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079