23948sdkhjf

Nyt erhvervsområde til transport og distribution

Ishøj udvider for første gang i mange år.

For første gang i næsten tredive år udvider Ishøj Kommune sine erhvervsområder. Første etape i det nye og 270.000 kvadratmeter store erhvervsområde Winthersminde er i udbud indtil 31. august. Erhvervsområdet er øremærket transport- og distributionsvirksomheder.

Det nye erhvervsområde i Ishøj etableres på et tidspunkt, hvor det igen går fremad i transportbranchen efter nogle hårde år under finanskrisen. Ifølge brancheorganisationen ITD forsvandt omkring en fjerdedel af kapaciteten på grund af krisen, men nu er antallet af lastvogne og chauffører oppe på et lidt højere niveau end før 2008.

Transportvirksomhederne ser også selv overordnet positivt på fremtiden. Forventningen er, at hver femte vil øge omsætningen, mens hver tiende vil øge antallet af ansatte. Det viser en prognose for 2015 fra Dansk Erhverv.

Aktiv erhvervspolitik

Salget af de nye erhvervsgrunde følger Ishøj Kommunes erhvervspolitiske strategi om at tiltrække nye virksomheder og dermed nye arbejdspladser. Borgmester Ole Bjørstorp glæder sig over de muligheder, der følger med salget af erhvervsgrundene:

- Det er unikt, at vi nu kan udbyde erhvervsgrunde i Ishøj. Det har længe været på vores ønskeliste, for udvidelsesmulighederne har hidtil været begrænsede. Vi har et rigtigt godt samarbejde med det lokale erhvervsliv i Ishøj. Sammen arbejder vi for at skabe de bedst mulige rammer for vækst og udvikling. Vi ser frem til at udvide dette samarbejde med nye lokale erhvervsspillere.

En af branchens repræsentanter og formand for Ishøj Erhvervsforening, administrerende direktør Lars Mouritsen, Thurah Transport A/S, er enig med borgmesteren i, at det er attraktivt at drive virksomhed i Ishøj:

- Der er tre gode grunde til at placere sin transport- eller distributionsvirksomhed i Ishøj. Her er en optimal infrastruktur med nem adgang til motorvejsnettet, en optimal geografisk placering med cirka halvdelen af Danmarks befolkning bosiddende inde for en radius af 50 kilometer, og så er Ishøj en dialogorienteret kommune, der positivt spiller sammen med erhvervslivet.

Motorring 4

Det 270.000 kvadratmeter store område, Winthersminde, ligger lige ved afkørslen til Motorring 4, langs den kommende højhastighedsbane mellem København og Ringsted og tæt på E20 og E47. Området er efter den gældende kommuneplan øremærket transport- og distributionserhverv og produktionsvirksomheder med et betydeligt transportbehov.

Første etape udgør cirka 187.000 kvadratmeter og er sat til salg fra 12. til 31. august 2015 kl. 12 via et udbud. Grundene er ikke udstykket endnu, så både små og store virksomheder inden for branchen kan få en fremtid i Winthersminde.

Fra udbud til indflytning

Efter budfristens udløb går Ishøj Byråd i dialog med interesserede købere om udnyttelse og placering i området. Inden udgangen af september indgår kommunen, efter planen, aftale om køb. Lokalplanen færdiggøres i dialog med køberne, der overtager grundene fra foråret 2016.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141