23948sdkhjf

Søfarten trækker stadig

De unge vælger ’Det Blå Danmark’ til.

Rekordmange unge søgte ind på de maritime uddannelser i forbindelse med optaget på de videregående uddannelser i sommeren 2015.

Den nye shippinguddannelse på CBS, ’International Shipping and Trade’, er blandt de mest populære uddannelser. I år kræver det et gennemsnit på 10,9 for at komme ind. Til gengæld falder antallet af navigatørelever.

-Der er god grund til at glæde sig over, at de maritime officersuddannelser samlet optager rekordmange elever, og også at søgningen og optaget på shippinguddannelsen på CBS er helt i top. siger overenskomstchef Bertil Hohlmann fra Danmarks Rederiforening.

Mens både søgningen og det samlede antal studiepladser stiger, er der dog i år et mindre antal optagede navigatør på navigationsuddannelsen SIMAC i Svendborg. Mens antallet af navigationselever i år er lavere end hidtil, er antallet af maskinmesterelever til gengæld rekordhøjt. I 2015 forventes et samlet optag, der ligger 10-15 % højere end i 2014. I modsætning til uddannelsen til maskinmester forudsætter optagelse på navigationsuddannelsen, at man enten har sejlet til søs eller har en aftale med et rederi om at få den krævede sejltid i løbet af uddannelsen.

-Ordningen sikrer, at der er en tæt sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel, som også er med til at sikre en lav dimittendledighed. Optaget er mindre i år end tidligere, men rederiernes behov for færdiguddannede ændrer sig hele tiden, og det giver sig også udslag i, hvordan man vælger at fordele praktikpladserne mellem de to uddannelsesretninger til henholdsvis maskinmester og navigatør, siger Bertil Hohlmann.

-Lige nu er der et mindre optag af navigatører, til gengæld er der et stort optag af maskinmestre. Den sammenhæng, der meget vel kan ændre sig over tid, skal også sammenholdes med optaget på de øvrige uddannelsesinstitutioner, der uddanner navigatører, siger Bertil Hohlmann.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.051