23948sdkhjf

Ni-årig trafikhelt

Trafiksikkerhedskampagne kårer Årets Trafik-helt.

Trafiksikkerhedskampagnen ”Trafiksikkerhed i Øjenhøjde” sluttede traditionen tro sæsonen af 1. august med at deltage i Falck dagen på Egeskov slot på Fyn.

Mere end 300 sommergæster besøgte kampagnens udstilling med lastbiler. Samtidig blev Emilie Overgaard Christensen på ni år fra Bjerringbro kåret som Årets Trafikhelt 2015, fordi hun sørger for at følge sine søskende sikkert i børnehave og skole, da hendes mor har en alvorlig sygdom.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde har nemlig introduceret Årets Trafikhelt for at holde fokus på de gode vaner og det at passe på sig selv og andre i trafikken. Alle børn fra 0.- 5. klasse har kunnet deltage i konkurrencen.

For at blive nomineret til Årets Trafikhelt skal man have gjort en forskel for andre i trafikken. Det er Emilie et lysende eksempel på, og hun blev indstillet af sin mor, der godt ville give hende et klap på skulderen for sin daglige indsats.

I år har Trafiksikkerhed i Øjenhøjde besøgt folkeskoler i Storkøbenhavn og Nordsjælland, og kampagnen blev afviklet i perioden fra uge 16 til og med uge 21. Der har været tilmeldt knap 55 skoler og undervist i ca. 235 skoleklasser. Kampagnen har også deltaget i et særligt arrangement på uddannelsescenteret Tradium Ring Djursland i april måned med elever fra Kolind Centralskole.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde er en trafikkampagne, der sætter fokus på at blive set i trafikken blandt skolebørn fra 2.-4.klasse. Formålet med kampagnen er at lære børn, hvordan de som cyklister og fodgængere omgås store lastbiler i trafikken.

Kampagnen afvikles hvert år på initiativ af DTL, 3F Transport-gruppe, Danske Fragtmænd A/S, Energiselskabet OK, Volvo Trucks, Codan og Børneulykkesfonden.

I 2015 har mere end 7.000 børn modtaget undervisning, og de har alle fået udleveret sikkerhedsveste og refleksbånd. Siden kampagnens start for 12 år siden har ca. 93.000 børn modtaget undervisning.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078