23948sdkhjf

EU-forordning træder i kraft

Øgede krav til sikkerhed og mindsket forurening.

EU har i 2007 udstedt forordning om luftforurening fra biler (715/2007) og i 2009 om krav til typegodkendelse af sikre biler (661/2009). De træder fuldt ud i kraft fra 1. september.

Formålet med bestemmelserne er at øge sikkerheden for lastbiler og busser samt at reducere luftforureningen fra person- og varebiler.

De nye krav gælder umiddelbart for alle EU-typegodkendte biler, men hvis kravene også skal gælde for enkeltkøretøjer, som bilfabrikkerne ikke får EU-typegodkendt, forudsætter det, at kravene indsættes i den nationale lovgivning – kaldet Detailforskrifter for Køretøjer.

Ændringerne vedrører primært indførelse af krav om vognbaneskiftalarm og avanceret nødbremsesystem på lastbiler og busser, samt indførelse af skærpede krav til luftforurening (Euro 6) for person- og varebiler.

Bestemmelserne om luftforurening (Euro 6) træder i kraft den 1. september 2015, samtidig med EU-forordningen. Bestemmelserne om vognbaneskiftalarm og avanceret nødbremsesystem træder i kraft den 1. november 2015, samtidig med EU-forordningen.

Formålet med bestemmelserne er at øge sikkerheden for lastbiler og busser samt at reducere luftforureningen fra person- og varebiler.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062