23948sdkhjf

Varebiler går som varmt brød

Mercedes-Benz Danmark mærker fortsat stigende efterspørgsel på varebiler.

Mercedes-Benz er et af de brands, der har fået størst fordel af fremgangen i varebilsalget herhjemme.

- Da vi lukkede bøgerne for 2014 kunne vi notere en salgsfremgang på mere end 22 procent. Og ser vi tallene her næsten midt i 2015, kan vi notere en øget ordreindgang på mere end 18 pct. i forhold til samme periode sidste år, fortæller Søren Christensen, salgschef for Mercedes-Benz varebiler.

Ifølge Søren Christensen er der flere grunde til, at netop Mercedes i de seneste 18 måneder har oplevet en efterspørgsel, der er højere end markedsgennemsnittet. Det er ikke kun introduktionen af den nye og brændstoføkonomiske Vito og et generelt stærkt varebilsprogram, der har æren for at Mercedes-Benz løber fra konkurrenterne på det danske marked.

VanPro

Samtidig har Mercedes i februar iværksat et nyt program VanPro i samarbejde med forhandlerne, hvor der investeres et 2-cifreet millionbeløb. Målet er at sikre en højere grad af professionalisering i branchen og komme kunderne til gode.

VanPro er et omfattende program at implementere, men lidt forsimplet sagt handler det om ændringen af 4 grundlæggende elementer, fortæller Louise Klinck Raaschou, der er VanPro manager hos Mercedes-Benz Danmark:

- For det første styrker vi vores medarbejdere til at kunne give kunderne endnu bedre råd og vejledning om købet af en varebil og dermed øge tilfredsheden i mødet med Mercedes. For det andet udvider vi forretningernes åbningstider, antallet af biler i udstillingen og antallet af biler på lageret, hvilket gør det lettere for kunderne komme tæt på vores biler. For det tredje øger vi kvalitetskravene til værkstederne. Og sidst men ikke mindst forbedrer og forstærker vi de bagved liggende processer, der skal få hele salgsprocessen til at hænge endnu bedre sammen.

Programmet har angiveligt allerede styrket salget af Mercedes-Benz varebiler i Danmark.

Omstillingsparathed

Louise Klink Raaschou bakkes op af Bjarne Hessel, administrerende direktør for Ejner Hessel A/S, der var de første til at investere i VanPro i Danmark:

- Som bilforhandlere er vi udfordret på indtjening og produktivitet, og samtidig forventer kunderne mere af os og på kortere tid. Det er det landskab, vi skal drive forretning i, og det kræver omstillingsparathed og fleksibilitet. Derfor har vi valgt at investere i VanPro, der internt giver os de rette værktøjer, struktur og styring, og eksternt styrker os i konkurrencen om kunderne”, fortæller Bjarne Hessel om motivationen for at investere i VanPro.

VanPro er i dag implementeret hos 5 sjællandske forhandlere hos Ejner Hessel A/S, og udrulningen af VanPro fortsætter i Hessels jyske forretninger. Andre store Mercedes-Benz forhandlere som P. Christensen A/S og Mercedes-Benz CPH A/S implementerer også VanPro i henholdsvis 2015 og 2016.

For hele 2015 forventer Mercedes-Benz en fremgang i forhold til 2014, hvilket vil være medvirkende til en cementering af virksomhedens position som en foretrukken leverandør af varebiler i Danmark. VanPro er et af de primære værktøjer til at indfri denne ambition.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111