23948sdkhjf

Køre- og hviletid vender hjem

Ministerium tager styret.

Et af de første skridt den nye danske regering har taget, er at flytte håndteringen af færdselssikkerhed og reglerne på køre- og hviletidsområdet tilbage fra Justitsministeriet til Transport- og Bygningsministeriet.

Det er en rigtig beslutning ifølge Jacob Christian Nielsen, adm. direktør i ITD, for hvem en ændring af køre- og hviletidsområdet længe har været en mærkesag. Han ser derfor positivt på, at ansvaret nu kommer til at ligge hos Trafikstyrelsen.

- Håndteringen og placeringen af køre- hviletidsområdet er en af vores vigtigste mærkesager og et emne, der optager vores medlemmer. I vores øjne har regeringen taget en rigtig og ikke mindst vigtig beslutning, når den vælger at placere området i Transport- og Bygningsministeriet, fordi det hører naturligt hjemme her. Det glæder os, siger Jacob Chr. Nielsen og fortsætter:

- Trafikstyrelsen sorterer direkte under det ansvarlige fagministerium og behandler i forvejen alle køretilladelser og forhold i øvrigt for vognmændene. Styrelsen har desuden et godt kendskab til branchens forhold og aktører og besidder de nødvendige kompetencer, siger han.

I januar i år fremlagde ITD sammen med en samlet dansk transport- og logistiksektor et oplæg til en ændret håndtering af køre- og hviletidsprincipperne, som Justitsministeriet på daværende tidspunkt var sat til at udføre med henblik på en revision af håndteringen af reglerne. Den danske transportbranche fremlagde her en løsningsmodel, som skulle sikre en transparent håndtering af reglerne og harmonisering af vilkårene for konkurrencen, arbejdsvilkårene og færdselssikkerheden. I den daværende rapport vurderedes Trafikstyrelsen at være det bedste forum i Danmark for behandling af fagtekniske køre-hviletids data.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08