23948sdkhjf

Minister enig med erhvervsorganisationer

Sæt gang i nye vækstplaner

Sats på Danmarks styrker ved at fortsætte successen med vækstplaner for udvalgte erhverv. Beskeden fra Danmarks Rederiforening og fire andre erhvervsorganisationer er helt klar

Sammen med Dansk Energi, Landbrug og Fødevarer og LiF kommer Danmarks Rederiforening med en klar opfordring til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen om at følge de gode takter i regeringsgrundlaget med iværksættelsen af nye vækstplaner for Danmarks styrkepositioner. Og Troels Lund Poulsen er enig.

-Jeg har ikke tænkt mig at nedlægge dem. Jeg har tænkt mig at bruge sommeren på at tænke igennem, hvordan vi kan understøtte den brede politiske enighed, vi har omkring vækstteams, siger Troels Lund Poulsen

Og vækstplaner og vækstteams er vigtige, hvis man ønsker at gøre en målrettet indsats for bredt at styrke væksten i Danmark, mener Danmarks Rederiforening:

-Danmark er et lille land. Vi skal derfor hele tiden være bedre end de andre og tænke mere langsigtet, hvis vi skal klare os i den globale konkurrence. Det er det, vi gør med vækstplanerne for styrkepositionerne. Det er ikke nok med gode generelle rammevilkår. Vi skal også kigge nærmere på de sektorer, hvor Danmark kan noget helt særligt, hvis væksten skal løftes i hele landet, siger adm. direktør Anne H. Steffensen.

Fremgangsmåden med vækstplaner for enkelte sektorer er velafprøvet og har været med til at fastholde og udbygge søfartserhvervet i Danmark. VK-regeringen vedtog den første vækstplan for det Blå Danmark i 2006. Herefter kom SRSF-regeringens blå vækstplan fra 2012, der stort set er gennemført i dag. Tiden er derfor moden til at begynde arbejdet med en ny vækstplan for den maritime klynge.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093