23948sdkhjf

ITD kæmper for CMR-samarbejde

Der skal mere fart på

ITD og den hollandske søsterorganisation, TLN, har en lang tradition for at arbejde tæt sammen på den europæiske scene. Derfor forsøger de to organisationer nu at lægge fælles pres på EU for at sikre udbredelsen af elektroniske fragtbreve i Europa:

- Vi tror, at et fælles pres og flere gode løsninger på markedet kan være med til at sikre, at mange flere lande vil tillade eCMR, forklarer underdirektør i ITD, Kim Høi.

Det forholder sig nemlig sådan, at der trods en god EU-rammelovgivning på området indtil videre kun er 13 lande, der har implementeret lovgivningen. Særligt problematisk er det, at Tyskland endnu ikke har vedtaget de fornødne love.

- Størstedelen af den internationale trafik ud af Danmark går jo mod syd, så vi håber, at Tyskland snart kommer med på vognen, siger Kim Høi.

Stærkt samarbejde

- Vi har behov for mere fleksibilitet og sikring af fælles standarder i de elektroniske fragtbreve. For eksempel er det ikke særligt langsigtet, at de danske fragtbreve skal basere sig på NemID, fortæller Kim Høi og fortsætter:

- Sammen med TLN vil vi arbejde for fælles standarder for europæiske fragtbreve, så systemerne kan tale sammen, og for at alle lande får implementeret den lovgivning, der sikrer muligheden for at anvende elektroniske fragtbreve i transporten på tværs af europæiske lande.

ITD mener også, at digitalisering er vejen frem, og at der er kun fordele ved de elektroniske fragtbreve:

- Det er vores ambition, at vi løfter sektoren gennem færre administrative byrder og effektivisering. Det kan indførelsen af elektroniske fragtbreve bidrage til, vurderer Kim Høi.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078