23948sdkhjf

2000 nye logistikjobs

Ny logistikpark ved Göteborg Hamn på en million kvadratmeter tager form.

Det nye store logistikområde ”Port of Gothenburg Logistics Park” ved Gøteborgs havn, der forventes at skabe op mod 2000 nye logistikarbejdspladser, er begyndt at blomstre.

Det én million kvadratmeter store areal i Hissingen er placeret tæt på den store havns fragtterminaler.

- Uanset hvor virksomhederne i den nye logistikpark ender med at blive placeret, så vil de højst have 10 minutters køretid mellem terminal og kajerne. Det er en ideel placering for importører, der har brug for hurtig og effektiv transport mellem havnen og lagerterminal, siger Magnus Kårestedt, der er CEO i Göteborg Hamn.

Omkring halvdelen af arealet vil ifølge planerne forvandles til lager og logistikejendomme i de kommende år.

Blandt de første til at etablere sig på det nye logistikareal er DB Schenker og dækimportøren Amring. Logistikparken forventes fuldt udbygget omkring 2025.

Bag logistikparken står fem investorer – Göteborg Hamn, NCC, Prologis, Eklandia og Bockasjö.

- Logistik er en af de vigtigste erhverv i Gøteborgområdet og det skaber et meget stort antal arbejdspladser i regionen. Port of Gothenburg Logistics Park vil forstærke vores position som Sveriges logistik-hovedstad, siger havnechefen.

Hovedparten af de nye jobs, som logistikparken forventes at skabe bliver lager og terminal-jobs. Men det forventes også, at parken vil blive arbejdsplads for en del administrative medarbejdere.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094