23948sdkhjf

Kiel opruster på papir

Kiel Havn bliver en del af den logistiske netværk SCA og Iggesund Paperboard

De svenske selskaber SCA (Svenska Cellulosa) og Iggesund Paperboard AB (Holmen Group) inddrager nu Kiel i deres logistiknetværk.

Fremover vil Kiels Ostuferhafen blive anvendt til en del af håndtering og distribution af skovprodukter fra de to selskaber.

Virksomhederne annoncerede 24. juni i Stockholm, at der er indgået langtidskontrakter med Kiel Havn. Det betyder, at der fra sommeren 2016 vil være regelmæssige anløb af skibe fra Sverige med skov-relaterede produkter. Der er tale om op til en million tons årligt.

Produkterne fra de to svenske skovindustri-virksomheder vil blive transporteret videre til det tyske marked, samt markeder i Øst- og Centraleuropa.

Dr. Dirk Claus, administrerende direktør for SEEHAFEN KIEL GmbH & Co.KG) siger:

- Denne aftale repræsenterer en enorm vækstspurt for vores havn. Vores tak går til SCA og Iggesund Paperboard for den tillid, de viser os med aftalen.

Skov-produkter har været blandt de vigtigste handelsvarer i Østersøregionen i århundrerer og Kiel har en lang tradition for håndtering og opbevaring denne type produkter.

- Kravene fra disse kunder matcher Kiel Havn virkeligt godt, siger Dirk Claus.

- Det har været afgørende, at vi har vores beliggenhed lige ved indsejlingen fra Kielerkanalen og at vi kan tilbyde de nødvendige services,

Kiel Havn råder angiveligt allerede over den nødvendige infrastruktur ved Ostuferhafen.

Kaj 1, som er blevet udvalgt, er 400 m lang og har en vanddybde på 10 m. Anlægget er udstyret med to havnekraner og en solid RoRo rampe, der blev installeret så sent som 2013. Direkte forbundet til kaj i tillæg er to store papir-lagerhaller, der også er egnet til cellulose og pap produkter. Yderligere lagerkapacitet vil være tilgængelig fra den kommende sommer.

SEEHAFEN KIEL GmbH & Co.KG leverer de nødvendige havnefaciliteter og lagerområder, mens håndteringen af lasten skal udføres af Seehafen KIEL Stevedoring GmbH.

Sidstnævnte forventer at skulle ansætte yderligere 50 medarbejdere i forbindelse med aftalen med de to svenske virksomheder.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125