23948sdkhjf

DTL: Krævende opgaver venter

Kommentar fra DTL om ny V-regering.

Under overskriften ”Krævende opgaver venter ny V-regering” kommenterer brancheorganisationen DTL på landets nye regering:

”De for dansk vognmandserhverv vigtigste ministerposter besættes med en enkelt gammel kending og så ellers nye, interessante navne.

De får alle en krævende opgave, hvis man skal sikre, at der også i fremtiden er plads til danske vognmænd på danske veje, mener DTL – Danske Vognmænds adm. direktør Erik Østergaard.

- Vi byder Hans Chr. Schmidt velkommen tilbage i Transportministeriet og glæder os over, at han erfaringsmæssigt er en dialogpræget politiker, der er god til at lytte. Søren Pind på justitsministerposten og Jørgen Neergaard Larsen som beskæftigelsesminister virker også som fornuftige valg. Men samlet set er jeg glad for, at den parlamentariske situation er sådan, at regeringen vil blive holdt i ørerne af både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne på området for socialdumping og sikring af fair konkurrence i transportsektoren.

Erik Østergaard peger på, at der faktisk hen over midten er en ret bred anerkendelse af, at social dumping og fair konkurrence er et indsatsområde, og han minder om, at den nye statsminister selv i valgkampen har nævnt dette som noget, han er opmærksom på. Det er først og fremmest vigtigt, at regeringen ikke mister momentum i de landvindinger, som den forrige regering opnåede særligt i forhold til EU, hvor betydningen af et fair transportmarked nu for alvor er blevet sat på dagsordenen, mener DTL-direktøren.

- Danmark har været med til at bringe debatten op i Bruxelles og har fået en række andre lande til at følge trop. Det bliver en krævende opgave for den nye regering at følge op, men med den opbakning, vi ser fra en række andre partier i Folketinget, bør V-folkene indse, at det værste, man kan gøre, er at lægge låg på sagen.

Erik Østergaard ser frem til, at DTL- Danske Vognmænd efter sommerferien kan mødes med de forskellige ressortministre, der udover de helt centrale for kampen mod social dumping, også tæller Karsten Lauritzen som skatteminister og Troels Lund Poulsen som erhvervs- og vækstminister:

- Vi har en række ønsker til forbedringer af dansk vognmandserhvervs konkurrencesituation, som vi glæder os til at drøfte med den nye regering.”

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064