23948sdkhjf

Hvad hælder du på bilisten?

Opfordring til alkoholfri drikke til Sankt Hans og sommerens fester.

Fire ud af ti er opmærksomme på at servere drikkevarer uden alkohol til de gæster, der er i bil.

Nu opfordrer Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden flere til at skænke alkoholfri drikke i glasset til Sankt Hans og sommerens øvrige fester, så man undgår spritkørsel efter en hyggelig aften.
 
De seneste uger har politiet gang på gang stoppet bilister med for meget alkohol i blodet. Sommeren er fyldt med mange hyggelige arrangementer, hvor der er alkohol på bordet. Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i forbindelse med den aktuelle spritkampagne ”Klar til et pust?” flere til at tænke på de kørende gæster, når der bliver skænket op.
 
Med opskrifter på 18 alkoholfri drinks vil kampagnen gøre det nemt, festligt og trafiksikkert at have kørende gæster. Opskrifterne er lavet af professionelle bartendere, og de alkoholfri drinks skal sikre, at dem i bil også har noget festligt uden alkohol i glasset, som de kan skåle i. På den måde ved man, at de kommer sikkert hjem bagefter.
 
Alkohol i hver 5. ulykke
I en ny undersøgelse blandt 3022 danskere, svarer fire ud af ti, at de er opmærksomme på at servere drikke uden alkohol til deres gæster, som er i bil. Men Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer nu endnu flere til at sørge for, at der bliver serveret drikke uden alkohol til de kørende. Der er nemlig stadig alkohol involveret i 20 % af ulykkerne på vejene.
 
- Det er vigtigt at have noget velsmagende og festligt i glasset, så man oplever, at man stadig er en del af festen, selv om man ikke drikker alkohol. Det sikrer også, at mange ikke så let bliver fristet til at drikke øl og vin, når der skåles, og dermed sætte sig bag rattet med en høj promille, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Sådan forhindrer du spritkørsel
Aftal allerede før festen starter, hvem der kører hjem.
Servér spændende drinks uden alkohol til dem, der skal køre.
Tilbyd overnatning på forhånd eller arranger transport til gæsterne.
 
Sådan stopper du din fulde ven i at sætte sig bag rattet
Fortæl ham/hende, at du har det skidt med, at han/hun kører.
Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne.
Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden.
Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen.
Tilbyd overnatning.
Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093