23948sdkhjf

Euro 5-motorer spiser syntetisk diesel

Svensk mærke certificerer Euro 5-motorer til syntetisk HVO-diesel.

Efter omfattende feltprøver med den syntetiske diesel, HVO, godkender Volvo Trucks brændstoffet til alle Euro 5-motorer og forbereder certificeringer til Euro 6.

HVO fungerer som almindelig diesel og reducerer CO2-udledningen med mellem 30 og 90 procent. Allerede i 2013 startede Volvo Trucks sammen med Renova, DHL Freight og OKQ8 en feltprøve med seks Volvo-lastvogne for at se, hvordan anvendelsen af 100 procent HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) påvirker motorens ydelse og komponenter. Lastvognene var udstyret med Euro 5-motorer og kørte sammenlagt cirka én million km. i kommerciel drift i en periode på to år.

HVO og diesel lige godt

- Feltprøven viste, at HVO fungerer rigtig godt i vores motorer og kan anvendes under samme forudsætninger som almindelig diesel. Man kan endda frit blande diesel og HVO, udtaler Tobias Bergman, produktchef for alternative brændstoffer og hybrider hos Volvo Trucks.

De positive resultater fra feltprøven gør, at Volvo Trucks nu godkender anvendelsen af HVO i alle Euro 5-motorer med uændrede serviceintervaller. I september 2015 vil en global certificering (WVTA) af HVO til motorerne D5 og D8 med Euro 6 finde sted. Parallelt foregår arbejdet med en certificering af motorvarianterne D11, D13 og D16.

- Brændstoffet er velegnet til alle kunder, som ønsker at reducere deres CO2-udledning, og vi ser ingen begrænsninger med hensyn til typen af transport eller virksomhed. En kombination af HVO og de lave udledninger fra vores Euro 6-motorer gør, at miljøpåvirkningen fra lastvognene minimeres, fortsætter Tobias Bergman.

Rapsolie og slagteriaffald

HVO er en syntetisk dieselolie og fremstilles af genanvendelige råmaterialer som vegetabilsk og animalsk fedt fra f.eks. rapsolie eller slagteriaffald. Brændstoffet kan distribueres via eksisterende dieseldepoter og anvender samme type tanke og pumper som almindelig diesel. Afhængig af råvaren reducerer HVO CO2-udledningen med mellem 30 og 90 procent.

- Vi tror på HVO’s potentiale og ser en øget interesse fra både kunder og transportkøbere. Den store udfordring er tilgængeligheden af råvarer og raffinaderier. Vi håber derfor, at vores satsning på brændstoffet vil bidrage til en øget efterspørgsel, og at HVO kan anvendes mange flere steder i verden fremover, udtaler Lars Mårtensson, miljø- og innovationschef hos Volvo Trucks.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079