23948sdkhjf

Mindeord for Chr. Madsen

Tidligere direktør og vognmand Christian Madsen er død, 88 år.

Det er med sorg, at vi fredag den 12. juni måtte sige farvel til vores meget respekterede og afholdte tidligere direktør og vognmand Christian Madsen, S. Chr. Sørensen A/S.

Begravelsen finder sted lørdag 20. juni fra kl. 11 ved Skodborg Kirke.

Christian Madsen havde et langt og godt liv, hvor familien og virksomheden fyldte hans liv. Han startede hos S. Chr. Sørensen A/S i 1953 som chauffør, hvor han, som noget af det første, kørte olie fra Heide i Tyskland.

Han var en dygtig chauffør, og det varede ikke længe, før Søren Chr. Sørensen gav ham mere ansvar og flere ledelsesmæssige opgaver. Han blev efterfølgende udnævnt til forretningsfører, og op gennem 60’erne overtog han gradvist ledelsen i firmaet. Han arbejdede tæt sammen med sin svoger Bruno Jochumsen, der som bogholder ligeledes var kommet ind i firmaet i 50’erne.

Direktør i 1972

I 1972 dør Søren Chr. Sørensen lige før sin 75 års fødselsdag, og Christian Madsen udnævnes til direktør, hvilket han var frem til 1991, hvor 3. generation - Christian Sørensen Madsen - bliver ansvarlig leder for firmaet. Christian Madsen fortsætter sit store arbejde i firmaet, side om side med sin søn, og først i 2001, lige før hans 75 års fødselsdag, hvor han rammes af en blodprop, må han for en stund forlade sit daglige virke i firmaet. Han kæmper sig tilbage og når at få nogle år i firmaet, inden hans syn svækkes. Han forbliver i bestyrelsen frem til 2009.

Christian Madsen, også kaldet ”Madsen” blandt medarbejderne, havde over 50 års aktiv virke hos S. Chr. Sørensen A/S. Men til sin død var han, trods sin høje alder og blindhed, yderst skarp og frisk i sindet. Han fulgte med i alt, hvad der rørte sig i branchen og ikke mindst virksomheden, og han overraskede gang på gang, når han kom med gode råd, ideer og tanker.

Eksport- og tankafdeling

Christian Madsen var gennem hele sit lange virke med til at udvikle, men også fastholde, virksomheden i en branche, der konstant var og stadig er under forandring. Specielt de år hvor krisen har kradset i Danmark, som under oliekrisen, har det krævet dygtig lederskab og en meget stor arbejdsindsats at navigere virksomheden sikkert igennem uvejret.

Han var med til at udvikle både firmaets eksportafdeling men i allerhøjeste grad tankafdelingen, hvor oliekørsel var det helt store område. Der blev i 60’erne åbnet afdeling på Århus Havn, hvortil han flere gange i ugen tog op for at passe de mange lastbiler. I det hele taget var der ingen opgaver, der var for små eller for store, og der hvor transportopgaverne syntes umulige, søgte han løsninger, hvilket i øvrigt har været kendetegnet for virksomheden siden 1920.

Mange titler

Derfor kunne der på hans visitkort skrives rigtig mange ting, køletransportør, styk- og industrigods, specialtransporter, flydende fra kemi, olie og til foder og fødevarer, kørsel med kran herunder skovvogn. Og så kunne man også skrive opfinder, fordi han har været med til at opbygge og opfinde mange forskellige opbygninger til de mange opgaver, som blev stillet. Eksempelvis i 1977 hvor han fik opbygget Danmarks største tankvogn, ligesom udvikling af tanke og pumper til kørsel af foder.

Christian Madsen har altid været klar over, at et højt serviceniveau var vigtigt, hvorfor han altid var til rådighed 24 timer i døgnet for kunder og medarbejdere, uanset hvad opgaven bestod i. Derfor husker vi ham også som en chef, der om natten kørte ud til kunder og lastbiler, hvis der brug for ham, stod på værkstedet og hjalp til langt ud på de sene timer - eller fjernede sne om natten for at lastbilerne rettidig kunne komme af sted.

Ordnede forhold

Han var dygtig og et retskaffent menneske og lagde vægt på fair aftaler og priser med kunderne, hvilket var forudsætningen for at drive en ordentlig virksomhed. Ordnede forhold, i forhold til regler og love og ikke mindst vilkår for medarbejderne, var hans kendetegn og er stadig kendetegnende for virksomheden.

Christian Madsen var derfor heller ikke bange for at stille krav til kunderne og ikke mindst sine medarbejder, hvorfor han på mange måder var kompromisløs, men altid retfærdig, og på alle måder en person, man kunne regne med.

Godt bagland

Han var kendt i branchen, han var ikke bange for at stille sig på talerstolen og ytre sine meninger og deltog gerne i alle de arrangementer og debatter, der var indenfor de forskellige brancheorganisationer, som firmaet er under. Her havde specielt ITD og tidligere FDE hans store bevågenhed, hvor han var med i de første Erfa-grupper.

Chr. Madsen blev i 1955 gift med Kirsten Madsen, datter af Søren Chr. Sørensen. Hun var hans store støtte og altafgørende for, at hans store arbejdsindsats i virksomheden var mulig.

Æret være Christian Madsens minde.

Skrevet af Christian Sørensen Madsen, adm. direktør, S. Chr. Sørensen A/S, Skodborg.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078