23948sdkhjf

Danskerne siger nej til social dumping

3F-undersøgelse viser meget bred opbakning til krav om danske løn- og arbejdsvilkår.

3F har bedt Danmarks Statistik undersøge danskernes holdning til et ”Dumpingfrit Danmark”.

Her har hele 96 procent af de godt 1200 spurgte danskere svaret, at der bør gælde danske løn- og arbejdsvilkår for alle, der arbejder i Danmark.

- Det er en fantastisk flot opbakning, som danskerne giver 3Fs krav om danske løn- og arbejdsvilkår for alle, der arbejder i Danmark, siger 3Fs formand Per Christensen i en kommentar til meningsmålingen.

Undersøgelsen – der er foretaget 2. juni og 10.-12. juni – udgør et belejligt rødt indspark i valgkampens slutsport for fagforbundet.

3F henviser til den række af initiativer, som den nuværende regering har gennemført mod social dumping – herunder på transportområdet, hvor der er gennemført en række skærpelser for cabotagekørslen og indført øget politikontrol. 3F påpeger også, at S, SF, De Radikale og Enhedslisten allerede har afsat 245 millioner kroner til indsatsen mod social dumping i de kommende år.

- Jeg vil opfordre danskerne til at tage deres afvisning af social dumping med ind i stemmeboksen på torsdag, for det er helt afgørende, at kampen videreføres og forstærkes efter valget, siger Per Christensen.

3F-formanden retter samtidig et skarpt angreb på partierne i blå blok.

- I 3F er vi stærkt bekymrede over ønskerne fra nogle af blå bloks toppolitikere om tyske dumpinglønninger i Danmark og deres modstand over for indsatsen imod social dumping. Vi skal ikke have arbejdende fattige i Danmark, som er nødt til at få kontanthjælp oveni lønnen for at kunne forsørge sine børn og familie, siger 3Fs formand.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063