23948sdkhjf

Hold fokus på væksten

Rederiforeningen svinger pisken over valgdebat.

»Med kun lidt over en uge til valget er det på tide, at vi får gang i debatten om, hvordan vi sikrer ny vækst og skaber flere arbejdspladser.«

Sådan indleder adm. direktør i Danmarks Rederiforening et debatindlæg, der er publiceret i Jyske Vestkysten i dag fredag den 12. Juni.

»Kort sagt, hvad skal Danmark leve af? I samarbejde med JydskeVestkysten tog Danmarks Rederiforening på vindmølle-skibet Sea Installer. Her var Bjarne Corydon (S) og Peter Christensen (V) sat i stævne ved et åbent vælgermøde i flotte omgivelser.

I valgkampens hede skal vi ikke glemme, at grundlaget for et velstående Danmark med flere i job er et konkurrencedygtigt erhvervsliv. Når vi sakker bagud internationalt, rammer det os på levestandarden, og i sidste ende betyder det færre penge til velfærd og udvikling af det danske samfund.

Inden for søfarten mærker vi konkurrencen hver eneste dag. Selvom Danmark kun udgør en brøkdel af verdensøkonomien, er vi blandt de 10 største søfartsnationer i verden, med kraftcentre fordelt i hele landet. Derfor skal vi fastholde et globalt udsyn, så vi er opmærksomme på udvikling, tendenser og konkurrence på verdensmarkedet, da skibsfart per definition er en global branche.

Skal vi fastholde vores position som Danmarks største eksporterhverv, og få endnu flere end de knap 20.000 maritime arbejdspladser i Region Syddanmark, kræver det et vedvarende politisk fokus på erhvervslivets vækstvilkår.

Vi skal udvikle vores styrkepositioner og understøtte fremtidige vækstområder.Det gælder eksempelvis offshoresektoren i Esbjerg.Væksten er nødvendig, før vi taler fordeling af samfundskagen. Det var det klare budskab fra Esbjerg Havn, og det skal vi huske på i valgkampens sidste dage.«

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109