23948sdkhjf

Lastbiler: Salget spurter frem

Positivt tegn og akkumuleret behov.

De Danske Bilimportører melder om fortsat fremgang i salget af nye lastbiler.

Sammenlignes der med de første fem måneder af 2014 er der i år solgt 57 procent flere lastbiler.

Langt hovedparten (knap 90 procent) af lastbilerne er store modeller med en totalvægt over 16 tons. Tendensen kører fortsat mod de tre- og fire-akslede biler (over 24 tons totalvægt), der i maj udgjorde 70 procent af salget mod 63 procent for de første fem måneder.

- Vi ser salget af disse lastbiler, driftsmidler i transportindustrien, som et meget positivt tegn på aktivitetsniveauet men til dels også som et akkumuleret behov for en vis udskiftning af driftsmidlerne, udtaler Gunni Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Også salget af varebiler er positivt. Salget har været stigende i lang tid, og selv om maj måned er på niveau med april, er salget absolut tilfredsstillende. Sammenlignes de første fem måneder med sidste år, er salget steget med cirka 17 procent.

Vægtklassen 3,5 tons totalvægt er steget hele 36 procent i år i forhold til samme periode i 2014.

Medlemmerne hos De Danske Bilimportører melder om et generelt godt salg og optimisme hos køberne, og der er en tro på en fortsat positiv udvikling med en efterspørgsel bredt blandt mange forskellige brancher.

De mindre varebiler, under 2800 kg. totalvægt, udgør med 1333 stk. cirka halvdelen af de solgte varebiler. Resten fordeler sig med 872 i størrelsen 2800-3490 kg. totalvægt, medens 421 stk. er på B-kørekortets maksimale 3500 kg. Diesel er helt dominerende med 93 procent af de solgte biler, og leasingandelen udgør cirka 60 procent af de leverede varebiler.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062