23948sdkhjf

Dansk handelsflåde rekordstor

Bruttotonnagen større end nogensinde.

Den danskflagede handelsflåde har aldrig været større. Det viser nye tal for dansk skibsfart, som blev offentliggjort i forbindelse med den årlige generalforsamling i Danmarks Rederiforening.

I januar 2014 lød bruttotonnagen for danskflagede handelsskibe på 12,3 mio. bruttotons, men i april i år lød den på 14,6 mio. bruttotons – den største nogensinde. Og det er tal, administrerende direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen, i disse tider, hvor de politiske vinde i den nærmeste fremtid meget vel kan komme fra forskellige retninger, vil bruge til at gøre opmærksom på søfartens rolle for Danmark:

- Bruttotonnagen er ingen garanti for større indtjening og flere danske arbejdspladser i rederierne, men det er et godt fundament for indflydelse og udviklingsmuligheder, at Danmark stadig er en del af verdens største flagnationer. Det betyder noget, når vi skal have resten af verden til at følge de høje danske standarder, og det betyder noget, når vi i disse valgkampstider taler med det politiske Danmark om søfartens rolle for dansk økonomi og vækst, siger Anne H. Steffensen.

Omkring 1.800 skibe udgør den samlede danskkontrollerede handelsflåde, og i 2014 sejlede danske rederier 204,5 mia. kr. ind til betalingsbalancen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078