23948sdkhjf

Politiros til lastvognschauffører

Rigspolitiet glæder sig over få spejlsager mod lastbilchauffører.

Landsdækkende spejlkontrolkampagne i uge 22 førte kun til ganske få sager, hvor politiet fandt lastvogne med forkert indstillede spejle eller genstande, der reducerede chaufførens udsyn.

Resultatet vækker glæde i Rigspolitiet.

- Det relativt lave antal rapportoptagelser glæder politiet. Resultatet bekræfter, at chauffører og vognmænd med få undtagelser stiller spejlene korrekt og undlader at dække udsynet gennem forruden med bannere, bakker og computere, siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Han fortsætter:

- Det er min vurdering, at den store fokus og interesse sammen med chaufførernes anerkendelse af problemet har haft stor indflydelse på de få overtrædelser, der blev konstateret i ugens løb.

115 overtrædelser

Politiets kontrolkampagne i perioden fra 25.-31. maj skete i forbindelse med Rådet for Sikker Trafik og Trafikstyrelsens landsdækkende kampagne for at undgå højresvingsulykker.

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og cyklister er ofte fatale. Heldigvis er antallet af dræbte og tilskadekomne faldet væsentligt i perioden 2000-2014.

Men selv om, der kun blev skrevet ganske få sager om lastbilchaufførenes udsyn og indstilling af spejlene, så konstaterede ordensmagten i alt 115 færdselsforseelser. Her fremhæver Rigspolitiet 21 for manglende brug af sikkerhedssele, 24 for benyttelse af håndholdt mobiltelefon og 11 for kørsel for rødt lys.

Husk nu!

Rigspolitiet og Rådet for Sikker Trafik har en række huskeregler til trafikanterne – både de tunge og dem på cykel/knallert.

Gode råd til cyklisten:

Hold øje med højresvingende lastbiler, når du nærmer dig et kryds

Kør først frem, når du har sikret dig, at lastbilen holder stille

Hvis du ikke er sikker på at lastbilen holder tilbage, så stop selv

Det farligste sted at være for dig er tæt på lastbilens forhjul lige, når den skal svinge. Hold derfor afstand til forhjulet

 

Gode råd til lastbilchaufføren:

Indstil dine spejle korrekt: Lastbilen må fylde max 1 cm i spejlet

Hold spejle og ruder rene

Fjern alle genstande, der tager udsyn fra ruderne (skærme, gardiner, vimpler)

Hav fuld opmærksomhed på trafikken, når du skal svinge

Vær særligt opmærksom på, at der ikke er cyklister omkring dit højre forhjul lige før, du svinger

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078