23948sdkhjf

DTL-hip til optimistiske ITD-tal

DTL – Danske Vognmænd mener ITD glemmer finanskrisen.

ITD kunne forleden offentliggøre resultatet af en særkørsel, som brancheforeningen havde bestilt hos Danmarks Statistik, som viste at beskæftigelsen i transportbranchen er på vej op.

Statistikken viste, at der i 2014 var lige under 1600 flere fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i transportbranchen, end der var i 2009. En forbedring på 6,3 procent.

Det helt friske tal for 2014 er på 26.835 fuldtidsbeskæftigede medarbejdere. Det svarer til en stigning på 1.597 personer eller 6,3 procent flere fuldtidsjob over de seneste fem år.

Læs her - Flere jobs i dansk lastbiltransport

Langt op til førkrisenivau

I den konkurrerende brancheorganisation DTL – Danske vognmænd undrer økonom Morten Pernø sig over, at ITD har valgt at sammenligne med 2009, hvor finanskrisen fo ralvor sendte dansk vejgodstransport på en dramatisk rutsjetur ned ad med store jobtab og mange virksomhedslukninger.

DTL-økonomen henviser i stedet til de tal som brancheorganisationen offentliggjorde 21. maj, hvor 2008 – det år, hvor finanskrisen satte ind – er med.

»…vi mener den er mere retvisende.

Vores graf inkluderer nemlig 2008, således at vi har det kraftige fald med fra 2008-2009, hvilket ITD undlader at inkludere. Desuden ser vores graf på antallet af beskæftigede, som er den del, der er relevant for os, da det inkluderer de selvstændige (og også de medhjælpende ægtefæller), og ikke kun lønmodtagere (chauffører). I perioden har der været et kraftigt fald i de selvstændige,« skriver Morten Pernø i en kommentar.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063