23948sdkhjf

Fleksibel svensker til Præstø

490 heste og seks cylindre på række.

Fleksibilitet er nøgleordet i forbindelse med den syvende kranbil til Palles Kraner ApS, ved Henrik Palle i Præstø.

I sidste uge modtog vognmanden således denne nye Scania G 490 LB8x2*6, der fremover køres af chauffør Jens Andersen.

Den fireakslede Scania med tre styrbare aksler er udrustet med Scanias kraftigste række-6’er, der leverer 490 hk og 2.550 Nm. De mange kræfter overføres til R885-bagtøjet gennem en 14-trins GRSO905-gearkasse med overgear for at holde omdrejningstal og brændstofforbrug nede samt fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem.

Vognmand Henrik Palle, der er uddannet kleinsmed og tidligere har arbejdet som opbygger, har selv stået for den gennemtænkte opbygning i samarbejde med salgskonsulent Thomas Hasbjørn fra Højbjerg Maskinfabriks afdeling i Roskilde.

Henrik Palle har valgt et kompakt CG14-førerhus for at opnå maksimal ladlængde på 6,30 meter til transport og håndtering af blandt andet både, skure, byggematerialer med mere. Bagkofangeren kan el-hydraulisk skydes tre meter bagud til kørsel med eksempelvis 9,6 meter lange mandskabsskure. I ladet er der installeret bådgrav og bådstøtter, der også huser et løfteåg for skurvogne og containere.

Bag førerhuset, med luksusstole, klimaanlæg og masser af komfortudstyr, er der monteret en 85 tonsmeter stærk HMF 8520-OK6 kran med FJ2000 fly-jib med hver seks hydrauliske udskud. Maksimal vandret rækkevidde med hovedkranen er 16,8 meter, hvor den løfter 3.820 kg. - med fly-jib løftes 870 kg på hele 29,9 meter.

For at gøre kranen ekstra fleksibel og effektiv er der monteret et kraftigt frontstøtteben, så kranen også har fuld løftekapacitet hen over førerhuset. Den funktion udnyttes eksempelvis ved løft af tagpap, vinduer og altaner på nybyggerier og renoveringsarbejder i op til 39 meters højde samt til løft 21 meter op og 19 meter ind over bygninger for nedsænkning af gods i baggårde ved hjælp af det hydrauliske spil.

Lakering er fortaget af Auma Autolakering i Frederikssund, og bilen er klargjort og leveret af Nyscan i Vordingborg ved salgskonsulent Per Mogensen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.061