23948sdkhjf

Ny tank til flydende naturgas

148 tons tank til LNG-terminal i Nordjylland.

En af de første LNG-tanke i Danmark vejer 148 tons og er netop løftet i land ved Containerkajen på Hirtshals Havn fra coasteren M/S Jerome H. Dermed er Fjord Lines investering i en af Danmarks første LNG-terminaler ved at blive til virkelighed på Hirtshals Havn, oplyser Hirtshals Havn.

Den 500 kubikmeter store tank gør det muligt for skibe, drevet af flydende naturgas, at anløbe havnen og bunkre. Fjord Line prioriterer i første omgang tanken til bunkring af rederiets egne LNG-drevne cruisefærger M/S Bergensfjord og M/S Stavangerfjord, men rederiet vil efter planen også udvide aktiviteterne, så andre LNG-drevne skibe kan bunkre ved den nye terminal.

LNG-terminal på vej

Morten Larsen, konstitueret direktør ved Fjord Line, forklarer:

- Det her er naturligvis et meget synligt skridt på vejen til etableringen af vores LNG-terminal, og dermed den første LNG-terminal i Danmark. Men samtidig er det også kulminationen på lang tids arbejde med godkendelsesprocesser, planlægning og forberedelse. Nu skal montagearbejdet gøres færdigt, og derefter skal vi hurtigst muligt have anlægget sat i drift.

Fjord Lines satsning på LNG som drivmiddel til rederiets cruisefærger er et naturlig element i rederiets indsats i forhold til en klimamæssig optimal drift af rederiets skibe.

Morten Larsen fortsætter:

- Samtidig med at vi er ved at installere den første LNG-tank, så arbejder vi videre med planerne for en udbygning af kapaciteten på terminalen. Planerne for udviklingen betyder, at der på sigt vil ske en udbygge af kapaciteten og dermed muligheden for at bunkre LNG i Hirtshals Havn, der ligger ved en af verdens mest trafikerede sejlruter.

Fakta LNG

LNG er naturgas, der er nedkølet til -160 grader Celsius for at gøre den flydende. Ved forbrænding i en skibsmotor udledes der ingen svovl eller partikler og mindre end 10 procent NOx (kvælstofoxid) til atmosfæren i forhold til udledningen ved forbrænding af traditionel bunkerolie.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078