23948sdkhjf

Logistik kan booste filippinsk vækst

Analytikere ser store vækstmuligheder på Filippinerne.

Filippinerne har hidtil haltet mærkbart efter vækstøkonomierne i Asien. Men det kan ændres, hvis filippinske beslutningstagere gør en seriøs indsats for at forbedre ø-rigets handelsforbindelser. Ikke mindst ved at investerer målrettet i en opdateringen af landets forældede infrastruktur.

Sådan lyder konklusionen i en rapport – Philippines Transport & Logistics 2015 - fra britiske Transport Intelligence, der sætter fokus på logistiksektorens på Filippinernes vækstpotentiale.

Analytikerne vurderer, at en stærkt tiltrængt opgradering af landets infrastruktur vil øge udenlandske investorer – herunder produktionsvirksomheders – lyst til at investere i landet. Sker det vil efterspørgslen efter logistik services stige markant. Transport Intelligence erkender, at det formentlig vil kræve private investorer bag en del af de mest tiltrængte infrastrukturprojekter.

- Transport Intelligence tror på, at Filippinerne kan overvinde mange af de vanskeligheder, som den nuværende infrastruktur i landets havne og lufthavne, samt specielt de tæt pakkede motorveje på Luzon, udgør for samhandlen. Sker det har landet rigtigt gode muligheder for at rykke op blandt de vækstøkonomier i Asien, som kan tiltrække udenlandske produktionsvirksomheder, siger Michael King, er er leder af Transport Intelligence asiatiske afdeling.

Rapporten peger på, at landets økonomi allerede udviser solid vækst takket være en voksende middelklasse og et sundt forbrugermarked. Samtidig har Filippinerne allerede formået at tiltrække et stort antal back-office-funktioner for udenlandske selskaber inden for finans- og videnssektorerne.

- Fjernes de nuværende hindringer og flaskehalse for logistiksektoren, vil Filippinerne være stærkt positioneret som vækstland inden for forskellige logistiksektorer, hedder det fra Transport Intelligence, der erkender at en sådan udvikling i høj grad afhænger af Stillehavsnationens kommende præsident – uanset, hvem der vinder det snarlige valg.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062