23948sdkhjf

Organisationer mødte politikere

Endnu et slag for fornuftige udlånsbetingelser.

ITD og Danske Busvognmænd fortsatte i går kampen for fleksible udlånsbetingelser for chauffører i den danske vognmandsbranche. Det skete i form af et foretræde for Folketingets udvalg for landdistrikter og øer.

- Det handler om at forsvare fleksibilitet og sund fornuft for en række helt almindelige mindre og mellemstore erhvervsdrivende i Danmark. Danske vognmænd har altid samarbejdet og hjulpet hinanden med at få transporterne i stand, når efterspørgslen pludselig stiger, eller uforudsete udfordringer opstår. Det skal vi jo understøtte – ikke forhindre, siger ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen.

Sagen er opstået, efter at regeringen som led i finanslovsforhandlingerne indgik en aftale med Enhedslisten og SF om at afskaffe de danske vognmandsvirksomheders mulighed for at låne chauffører af hinanden.

Et lovforslag, som Folketinget p.t. har under behandling, kræver at en vognmand skal lade sig registrere som vikarvirksomhed for at låne chauffører ud til en anden vognmand. Hensigten er at ramme udenlandske vognmænds muligheder for at låne chauffører til danske selskaber.

Det dæmrer i Transportministeriet

Jacob Chr. Nielsen fornemmer, at der er ved at være bred forståelse for de uhensigtsmæssige konsekvenser, lovændringen vil få for helt almindelige danske vognmænd.

- Loven bliver næppe ændret. Men Transportministeriet viser nu en villighed til at se på, hvordan vi indfører de nye regler på den mest lempelige måde. Det er vi selvfølgelig positive overfor.

Han henviser til en udmelding fra transportminister Magnus Heunicke, som vil tilpasse kapitalkravet til vikarvirksomheder, så det svarer til kravet for at være vognmandsvirksomhed. Hermed vil vognmændene rimeligt nemt kunne "veksle" deres vognmandstilladelse til en vikartilladelse.

- Ind imellem virker det, som om den helt almindelige danske vognmand bliver overset og ladt i stikken i den indædte kamp for at dæmme op for udenlandske lastbiler og chaufførers kørsler i Danmark. Kampen imod såkaldt "social dumping" har efterhånden resulteret i en del vildskud og selvmål. Det skal vi selvfølgelig forsøge at reparere, hvor vi kan, slutter Jacob Chr. Nielsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234