23948sdkhjf

ITD forklarerede transportudvalg om chaufførudlån

Forventer dog ikke, at politikerne lytter.

Medlemmerne af Folketingets Transportudvalg måtte i går lægge ører til beklagelser fra to af de organisationer, som kæmper for de danske vognmandsvirksomheders interesser.

 ITD og Danske Busvognmænd forklarede udvalget, hvorfor det er uhensigtsmæssigt at afskaffe udlånsordningen omkring chauffører, som ifølge vognmændene hidtil har fungeret fint og givet dem lidt fleksibilitet i hverdagen.

- Vores medlemmer er rigtigt kede af at miste ordningen, og vores fornemmelse er, at det er en række misforståelser, der har ført til, at en velfungerende ordning nu må lade livet. Der skal ikke være tvivl om, at det ikke er noget, vognmændene generelt ønsker, siger ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen.

Han opfordrede på mødet politikerne til at tage transportvirksomhederne mere med på råd, når de rører ved transportlovgivningen.

- En enkelt vognmandsorganisation har forlovet sig meget tæt med chaufførernes fagforening, og det er de jo i deres gode ret til. Men nu kan denne alliance tage æren for, at helt almindelige danske vognmænd mister deres udlånsordning for chauffører. Sidste år skaffede de deres egne medlemmer kæmpe bødeforhøjelser for overtrædelser af godskørselsloven. Alt sammen som et tiltænkt værn imod udenlandske chauffører, siger Jacob Chr. Nielsen.

Han understreger, at afskaffelse af udlånsordningen ikke virker imod brugen af udenlandske chauffører.

- Den enkelte navngivne vognmand, som man gerne vil ramme med lovforslaget, flytter blot sine lastbiler over på udenlandske nummerplader og fortsætter nøjagtigt som hidtil, siger Jacob Chr. Nielsen.

Han gør sig ingen illusioner om, at forslaget vil blive trukket tilbage:

- Forslaget udspringer af finanslovsaftalen og lader sig næppe ændre. Vores ærinde i dag var mest at flage for nødvendigheden af at tage transportvirksomhederne med på råd, når politikerne fremover rører ved vores rammebetingelser.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11