23948sdkhjf

Rederiforening tilfreds med udspil

Udvidet tonnageskat er både rigtig og klog.

Regeringens plan om at udvide tonnageskatteordningen med mobile borerigge og -skibe betyder, at nye borerigge igen vil komme under dansk flag. Regeringens plan styrker dermed Danmarks position som en af verdens førende maritime nationer.

Danmarks Rederiforeningen finder det positivt, at regeringen ønsker at udvide den såkaldte tonnageskatteordning, så borerigge og -skibe bliver omfattet. Det kan nemlig skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.

-Det er en god dag for Det Blå Danmark. Udvidelse af tonnageskatteordningen med borerigge og -skibe er både rigtig og klog. Ved at tage disse mobile enheder med i tonnageskatteordningen giver man ’Det Blå Danmark’ et fair og vigtigt løft til at sikre positionen som en af verdens førende maritime nationer – også på offshore-området, siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Havde regeringen ikke udvidet tonnageskatteordningen nu, ville det med sikkerhed betyde, at nye borerigge og -skibe, som danske rederier bygger, ikke ville komme under dansk flag. Med udvidelsen af tonnageskatteordningen vil de danske rammebetingelser matche andre betydende søfartsnationers, fx Singapores på dette område. Det betyder, at nye rigge kan forventes at komme under dansk flag, og at det bliver muligt at drive boreskibe og -rigge fra hovedkontor i Danmark.

-Regeringens tiltag får helt konkret den betydning, at nye borerigge vil kunne operere under dansk flag og dermed fastholdes og ikke mindst skabes nye danske arbejdspladser indenfor ganske kort tid. Derfor er der god grund til at glæde sig over dette vækstinitiativ fra regeringen. Jeg glæder mig over, at vi fastholder og tiltrækker disse kompetencer og højtlønnede arbejdspladser i Danmark, siger Anne H. Steffensen.

Regeringens plan om udvidelse af tonnageskatten ventes at træde i kraft 2017.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062