23948sdkhjf

Offshore service i stødet

Danmarks største VPI-anlæg står nu i Hirtshals.

Den maritime serviceindustri i Nordjylland får nu et ”elektrisk” powerboost. Forleden ankom Danmarks største vakuumimprægneringsanlæg (VPI) til Hirtshals Havn.

Det er Hirtshals-Skagen El-Motorservice ApS, der har erhvervet VPI-anlægget fra Norge. Det avancerede anlæg anvendes ved isoleringen af store viklinger på elektromotorer og generatorer, som dem der blandt andet anvendes i offshore- og vindmølleindustrien.Den såkaldte VPI-lakering foregår ved, at en el-motor-/generatorvikling sænkes ned i VPI-anlægget i et lakbad, hvorefter luften suges ud med vakuum. Anlægget påføres efterfølgende overtryk, og lakken presses ind i viklerne. Denne form for lakering er yderst effektiv til at sikre, at lakken kommer ind i alle viklinger. Dermed forlænger det levetid og isoleringsegenskaber på enhederne.

Udover at Hirtshals nu rummer Danmarks største VPI-anlæg, så findes der også kun tre VPI-anlæg i Danmark. Det betyder, at Hirtshals-Skagen El-Motorservice ApS snart kan tilbyde noget ekstraordinært til sine kunder.

Glæden var ifølge en pressemeddelelse fra Hirtshals Havn stor hos direktør Flemming Schaltz, Hirtshals-Skagen El-Motorservice ApS , da han modtog det længe ventet VPI-anlæg fra Norge.

- Vi er meget stolte af, at vi snart kan tilbyde vakuumimprægnering i Hirtshals. Vi har bygget nyt værksted med stor løftekapacitet, og i den kommende tid skal vi have renoveret og installeret vores nyindkøbte VPI-anlæg. Når denne proces er overstået, kan vi tilbyde lakering af enheder med en diameter på op til 2,5 meter samt en højde på op til 3,6 meter, hvilket vil være særdeles attraktivt for offshore- og vindmølleindustrien, fortæller Flemming Schaltz.

Direktør Flemming Schaltz forventer, at det store VPI-anlæg vil tiltrække nye kunder, specielt inden for offshore-og vindmøller, da disse industrier forlanger vakuumimprægneringsprocessen. Og med Danmarks største VPI-anlæg ser fremtiden lys og spændende ud for Hirtshals-Skagen El-Motorservice ApS.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11