23948sdkhjf

Udvikling i lastvognssalget

Uændret tendens på de tunge registreringstal.

Der blev skruet danske nummerplader på 448 nye lastvogne i april. Det er 10 procent færre end i marts, men stadig 50 pct. flere end i april 2014.

Det viser de nyeste registreringstal fra De Danske Bilimportører.

»Lastbilsalget, fortsætter den stærke tendens gennem nu snart flere måneder. Et mindre fald fra marts til april på 10 pct. giver ikke anledning til bekymringer idet april i år blev 50 pct. over april ’14, ligesom salget af år til dato markant overstiger salget fra samme periode sidste år,« skriver importørernes brancheorganisation.

I årets første fire måneder blev der indregistreret 1594 nye lastvogne i Danmark. Det er lige ved 63 procent flere end i samme periode 2014.

Langt hovedparten (knap 90 pct.) af lastbilerne var store lastbiler med en totalvægt på over 16tons, og væksten var at finde både blandt de 2-akslede (16-24tons) samt de 3 og 4-akslede (over 24 tons).

»Igen ser vi salget af disse lastbiler, driftsmidler i transportindustrien, som et meget positivt tegn på aktivitetsniveauet, men til dels også som et akkumuleret behov for en vis udskiftning af driftsmidlerne,« skriver De Danske Bilimportører.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078