23948sdkhjf

Dansk skibsfart til maritimt seminar i Brasilia

Danmark og Brasilien binder endnu tættere bånd via seminar i den brasilianske hovedstad og ny samarbejdsaftale.

Danske rederier eksporterer årligt serviceydelser til brasilianske virksomheder for ca. 5 mia. kr. – eller lige så meget som den samlede danske eksport af varer til Brasilien, der ligeledes udgør ca. 5 mia. kr.

Det sydamerikanske land er dermed et af dansk skibsfarts største markeder – og et marked med stort potentiale og gensidig interesse.

Onsdag den 28. april deltog Danmarks Rederiforening i et seminar i den brasilianske hovedstad Brasilia, arrangeret af Søfartsstyrelsen i samarbejde med den brasilianske regerings maritime styrelse ”The National Waterway Transportation Agency (ANTAQ).

Ved seminaret deltog en lang række brasilianske politiske og erhvervsmæssige interessenter. Det samme gjorde en håndfuld danske rederier med interesser i Brasilien.

Danmarks ambassadør i Brasilien Kim Højlund Christensen åbnede seminaret, der desuden bød på indlæg fra højtstående repræsentanter fra den brasilianske flåde, ANTAQ, Søfartsstyrelsen og erhvervsrepræsentanter fra de to lande.

Seminaret har været på tegnebrættet et stykke tid og været planlagt i forbindelse med besøget fra Søfartsstyrelsen i april. Den konkrete anledning var, at en ny samarbejdsaftale mellem Søfartsstyrelsen og ANTAQ blev underskrevet. Aftalen fokuserer på fortsat at styrke dansk-brasiliansk vidensdeling og samarbejde vedrørende implementering af internationale søfartsregler, vækstplaner, uddannelse samt mere generel vidensudveksling om maritime forhold og politikker.

Rederiforeningen er derfor glad for at styrke relationerne til brasilianske myndigheder og samarbejdspartnere, fortæller konstitueret direktør i Politik og Analyse, Jacob K. Clasen, der er til stede i Brasilia.

-Som en lille åben markedsøkonomi er vi i Danmark afhængige af global eksport – noget som dansk søfart bidrager betydeligt til på globalt plan. Vi håber at seminaret her kan bidrage til at fostre relationerne mellem danske og brasilianske interesser til gavn for begge nationer, siger han.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047