23948sdkhjf

Bech: Havnelov skal være rammelov

"Direktørens hjørne" med Gitte Lillelund Bech.

I denne udgave af Direktørens Hjørne fortæller Danske Havnes direktør, Gitte Lillelund Bech, blandt andet om sin oplevelse af Landdistriktskonference 2015:

”Havne er erhvervscentre og transportknudepunkter over det ganske land – og naturligt nok i vandkanten. Ingen tvivl om det. Det var derfor en fornøjelse at deltage i årets landdistriktskonference: 24 timer med debatter og diskussioner om udvikling i vandkanten.

Konferencen afholdes af minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen, og det er første gang, at Danske Havne har deltaget. Gennem flere debatter og diskussioner blev det muligt at synliggøre, at havne skaber job i vandkanten. Der var blandt deltagerne stor forståelse for, at havnene netop er erhvervscentre og jobskabere. Understregning af, at havne spiller en vigtig rolle i vandkanten, blev tydelig, da landdistriktsministeren endeligt sagde ja til at deltage i Danske Havnes debat på folkemødet på Bornholm om dilemmaer i vandkanten.

Landdistriktskonferencen bar også præg af, at folketingsvalget nærmer sig. Både politikere og organisationer havde fokus på behovet for fx ændringer af planloven, yderligere samarbejde osv.

Danske Havne er klar, når folketingsvalget udskrives. Vi satser på lokale debatter med relevante folketingskandidater og har også materiale klar med ønsker til en kommende regering.

Hovedbudskaberne er følgende: havneloven skal være en rammelov, der skal investeres i ”blå infrastruktur” fra statens side, og i forhold til EU skal der arbejdes for ensartede rammevilkår og retningslinjer for statsstøtte. Uanset hvornår valget kommer, er det væsentligt, at vi får markeret værdien af vores erhvervshavne og får gjort klart, at der er behov for politisk fokus på de danske havne. For danske havne skaber job i vandkanten.”

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078