23948sdkhjf

EU-indsats løser ikke problemer i Middelhavet

Rederiforening kritisk over for indsatsen for bådflygtninge.

-Så længe man fra EU-side ikke sætter ind der, hvor bådflygtningene er – så hjælper man hverken de mest udsatte bådflygtninge eller skibsfarten, siger Danmarks Rederiforening som en kommentar til EU’s regeringschefers beslutning om en øget indsats i Middelhavet.

Torsdag aften mødtes EU’s stats- og regeringschefer for at diskutere situationen i Middelhavet, hvor tusindvis af bådflygtninge prøver at krydse Middelhavet for at nå til Europa. Resultatet blev en markant øget indsats i området ud for Italiens kyst. Men desværre lægges der kun op til en begrænset indsats tæt på Afrika.

-Det er positivt, at EU sætter ind og tredobler indsatsen. Men skal man hjælpe de handelsskibe, der i disse dage redder tusindvis af flygtninge i Middelhavet, så er man nødt til at rykke indsatsen tættere på der, hvor flygtningene stævner ud, og i dag er overladt til at blive samlet op af handelsskibe, siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Skibe fra danske rederier har de seneste uger deltaget i eftersøgnings- og redningsaktioner og reddet mere end 1.100 bådflygtninge i Middelhavet.

Udover at indsætte flere rednings- og overvågningsfartøjer vil EU sætte ind over for menneskehandlerne, dæmme op for flygtningestrømmene i Afrika og gøre en indsats i de nærområder, flygtningene flygter fra, hvilket er positivt.

-Stats- og regeringscheferne skal have ros for også at planlægge en langsigtet indsats i Nordafrika. Det er nødvendigt, hvis man vil løse problemerne på lang sigt, ligesom det er vigtigt, at man laver en målrettet indsats overfor menneskesmuglerne. EU og resten af verdenssamfundet må bare gøre sig klart, at dette er en problematik, der tager tid og kræver ressourcer at løse, hvis vi vil stoppe den ulykkelige situation, vi har været vidner til i den seneste tid, siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079