23948sdkhjf

Ros til minister

ITD drøftede vækstvisioner med Magnus Heunicke.

Transportminister Magnus Heunicke fik tid til at drøfte vejtransportens aktuelle temaer med ITD, da han i går aflagde Padborg et besøg.

Fra ITD’s side deltog adm. direktør Jacob Chr. Nielsen, erhvervspolitisk chef Nikolaj Stig Nielsen samt chefkonsulent Anders Jessen i et møde med ministeren.

ITD medbragte ros for den vækstplan for vejtransporten, som ministeren netop har lagt op til at lave. Det har længe været et ønske fra ITD at diskutere en samlet strategi for vejtransportens udvikling, og netop nu  udgiver Transportministeriet en række analyser, som skal danne fundamentet for dette arbejde.

- Analyserne tegner et billede af, at danske transportvirksomheder med danske lastbiler og chauffører har godt fat i hjemmemarkedet, mens det kniber mere med at konkurrere på de internationale kørsler på tværs af Europa. Ministeren var helt enig med os i, at vi fortsat skal forsvare indenrigskørsler på danske vilkår og videreudvikle de danske transportørers markedsandele på de udenlandske motorveje, siger Jacob Chr. Nielsen.

- Innovation, forbedrede rekrutteringsmuligheder og en stærk front i EU for mere sammenhængende og fair markedsregler er nogle af de overskrifter, som ITD ønsker at få ind i den kommende vækstplan, og det fornemmede vi opbakning til fra ministeren, siger Jacob Chr. Nielsen.

Nye regler for chaufførudlån skal være enkle

Et andet emne på mødet var regeringens planer om at droppe udlånsordningen for chauffører.

- Ministeren udtrykte forståelse for de problemer, det giver at droppe ordningen. Men det står samtidig klart, at regeringens aftale med SF og Enhedslisten om at droppe ordningen er bindende. Realistisk set skal vi nok gå efter at gøre administrationen af de nye regler så enkel og håndtérbar som muligt, siger Jacob Chr. Nielsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063