23948sdkhjf

Fragtmand fortalte om sikkerhed

Chauffører og børn vinker til hinanden i trafikken.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, der har fokus på lastbiler og cyklister i trafikken, kom tidligere på ugen til Pederstup på Tradiums højresvings-øvelsesbane på Djursland, hvor de mødte elever fra Kolind skole til en gang undervisning af en chauffør, der ved hvad han taler om.

Børnene fra Kolinds Centralskoles 2. og 3. klasse mødte bl.a. chauffør Patrik Rasmussen fra Danske Fragtmænd. For Patrik betyder undervisningen noget særligt. Han har selv prøvet at være impliceret i en højresvingsulykke i København, hvor en pige kom i klemme under lastbilen. Pigen blev kørt på sygehuset og der gik en hel uge før Patrick fik oplyst, at hun slap fra ulykken uden større skader eller mén. Hun blev reddet af sin cykel, som tog det største pres. For Patrik var det den længste og mest forfærdelige uge i hans liv og den oplevelse giver ham et særligt engagement i undervisningen.

Undervisningen drejer sig om placering og synlighed som cyklist, så chaufføren bedre kan passe på børnene i trafikken. Børnene lærer, at de som cyklister og gående skal være særligt opmærksomme, når en lastbil skal til højre eller bakker: Der er blinde vinkler omkring lastbilen, og chaufføren kan kun orientere sig i ét spejl ad gangen. Det er en rigtig god ide som cyklist, at få øjenkontakt med chaufføren og vinke til ham. Vinker han tilbage er du sikker på,  at han har set dig.  Kampagnen opfordrer endvidere til, at man som cyklist anvender en refleksvest eller bruger overtøj i pangfarver. Det udgør en markant forskel i trafikken og er et effektivt redskab til ikke at blive overset.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde går ind i sin 12. sæson, og ca. 86.000 elever har indtil nu modtaget undervisningen.

Partnergruppen bag Trafiksikkerhed i Øjenhøjde består af vognmandsorganisationen DTL Danske Vognmænd, fagforbundet 3F's Transportgruppe, energiselskabet OK, Danske Fragtmænd, Volvo Trucks, Børneulykkesfonden og Codan Skadesstop.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093