23948sdkhjf

Fremgang i økonomien – og transporten

Nationalbanken afblæser krisen - tid at investere?

Der er grøde i økonomien, og DTL hører fra sine medlemmer, at aktiviteten er for opadgående – efter mange trælse år, hvor der netto er forsvundet over 1.000 vognmandsvirksomheder og over 10.000 lastbiler, svarende til over 1/5.

Det store fald i antallet af lastbiler er i et vist omfang blevet modvirket af en højere produktivitet pr. lastbil, fx med øgede akseltryk og totalvægte samt flere modulvogntog siden 2008 – ligesom kapacitetsudnyttelsen er vokset pænt.

Nationalbanken skønner ifølge deres seneste kvartalsrapport en vækst i BNP på 2,0 pct. i 2015, hvilket er 0,3 pct.point mere i forhold til prognosen fra december sidste år. Skønnet for 2016 lyder på 2,1 pct., hvilket er en lille opjustering i forhold til den tidligere prognose.

Nationalbanken skriver, at væksten stimuleres af olieprisens fortsatte fald, den lavere rente og af, at den effektive kronekurs er blevet svagere.

For første gang kommer Nationalbanken også med et bud på udviklingen i 2017. Her skønnes væksten at blive 1,8 pct.

-Det er ikke prangende, men det er behageligt fri af nulvækst og stagnation. Mavefornemmelser skal man passe på med at stole alt for meget på, men nu begynder det at ligne noget, siger DTL’s  adm. direktør Erik Østergaard.

-Danmarks Statistiks månedsvise konjunkturbarometer peger da også på optimisme i transporterhvervet, idet et tydeligt flertal nu venter fremgang i både omsætning og beskæftigelse i de kommende tre måneder.

Vi ser foran os en synlig – men heller ikke for voldsom – fremgang i økonomien, og måske er det tid for vognmandserhvervet at tænke på investeringer igen. Renten er jo også dejlig lav.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062